≫ 

Ona je baka heroj i bije najvažniju bitku: Milisavka ostala bez sina i snahe, sama sa dve unuke

Devojčice su prvo ostale bez majke, a pre deset dana na onaj svet otišao je i njihov otac, sin Milisavke Marinković, Mladen

  • 8
Milisavka Marinković Foto: RINA

Na nejaka leđa Milisavke Marinković (65) iz čačanskog naselja Ljubić kao da su se spustile sve brige sveta. Ova žena je otac, majka, baka i sve svojim unukama Milici (13) i Bojani (9). Kao samohrana udovica odgajila je dva sina, a danas bije administrativnu bitku za starateljstvo nad svojim unučicama i moli državu da joj pomogne.

- Sa nepunih 30 godina sam ostala udovica, na put sam izvela dva sina. Mladen je kao srpski vojnik prošao najteže ratište na Košarama, gde je bio u prvim redovima do poslednjeg dana. Kad se vratio, oženio se i dobio dve kćerke - priča za RINU ova baka heroj.

Devojčice su prvo ostale bez majke, a pre deset dana na onaj svet otišao je i njihov otac, Milosavkin sin Mladen. Na plećima su baki ostale dve unuke koje gleda kao oči u glavi, ali zbog teške finansijske situacije uplašena je da li će one ostati pod njenim okriljem.

Milisavka Marinković Foto: RINA

Nadam se pomoći države

- Mogu i nije mi teško. Deca su predivna. Milica mi je šesti razred, sve suve petice. Bojana drugi i vrlo dobra je. Nigde im neće biti lepše nego ovde. Imamo kuću, plaši me samo jedan kredit koji je ostao iza mog Mladena, oko 350.000, ne znam kako ću to izneti. Nadam se da će mi država pomoći za starateljstvo, to mi je najpreče. A, za njih dve živim i boriću se za njih dok sam živa - kaže Milisavka.

Milisavka Marinković Foto: RINA

Nada se i penziji, ali nedostaju joj dve godine staža do 15, kako bi stekla pravo za minimalnu. A Milica i Bojana su uz svoju baku i pomažu joj u svemu.

- Ona je najbolja baka na svetu, i ne želimo da napustimo roditeljski dom. Ovde imamo sve i ovde se osećamo najsigurnije - kaže Milica.

Video: Olga je Majka hrabrost: Ceo život na leđima nosi bolesnog sina (59), tako je s njim i brda prelazila

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    10. maj 2020 | 13:20

    Daj te neki kontak telefon,skupi ce mo makar za taj dug i da je ostane nesto,mada ni ovde nije sjajna situacija uopste ali ima nas dovoljno da damo makar po 20$ i skupi ce mo za dug i jos po nesto.

  • Bisenija

    10. maj 2020 | 18:58

    Otac im ginuo na Kosarama! Drzava da se probudi i da zbrine decu heroja. Gradani bi trebalo da pomognu koliko ko može. Ne mozemo okretati glavu na ovakve slučajeve. Gde su oni sto u februaru letuju po belom svetu? Koliko državu košta slanje aviona za njih??????

  • Demi

    10. maj 2020 | 21:02

    Banka neka otpiše dug!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA