Subotica se okreće daljem razvoju: Primer dobro vođene lokalne samouprave

Život u Subotici polako se vraća u normalu, a sledeći korak je relaksiranje i vraćanje u normalan tok rada gradskih preduzeća, ali je neophodno da se ne odreknemo mera predostrožnosti, rečeno je na pres konfereciji na kojoj je Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradonačelnik Bogdan Laban izvestio svoje sugrađane o aktivnostima koje su Gradski štab, lokalna samouprava i nadležne službe preduzimale tokom trajanja vanrednog stanja

  • 1
Gradonacelnik Subotice Bogdan Laban i sekretar Sekretarijata za drustvene delatnosti Jasmina Stevanovic Foto: Nikola Tumbas

Sumirajući utiske, Gradonačelnik je naveo da su Opštoj bolnici tokom trajanja vandrednog stanja uručene brojne donacije, te da su kompanije i pojedinci pokazali društvenu odgovornost i solidarnost.

- Zahvaljujem se i svim kompanijama koje su u nastalim okolnostima usled koronavirusa imale sluha za humanost i pomogle gradu i zdravstvenim ustanovama donirajući medicinsku opremu i higijenska sredstva, ali i pojedincima i preduzetnicima koji su novac uplatili na namenski račun grada otvoren za pomoć onima kojima je to u ovoj situaciji neophodno - rekao je Bogdan Laban i naglasio da je paketima pomoći snabdeveno blizu 15.000 najstarijih subotičkih penzionera čija su primanja ispod 30.000 dinara.

On je podsetio da je Subotica prva u Srbiji, kao lokalna samouprava, počela proizvodnju natrijum hipohlorita, kao i da je podeljeno oko 30.000 litara ovog sredstva za dezinfekciju površina građanima, obrazovnim i ustanovama kulture, institucijama socijalne zaštite i javnim preduzećima. Kao veoma značajnu, Gradonačelnik je izdvojio i činjenicu da nije bilo prisustva virusa u staračkim domovima, ali i da će neke mere uvedene tokom borbe sa koronavirusom ostati na snazi. S tim u vezi, on je istakao da su svi raspoloživi resursi tokom ove teške borbe bili usmereni na zaštitu i očuvanje zdravlja građana, ali i očuvanje ekonomije.

- Rukovođeni takvim pristupom, a uz sve propisane mere zaštite, nismo stajali sa radom na najvećim projektima koje smo započeli. I u otežanim uslovima teku radovi na Pozorištu, na rekonstrukciji Zelene fontane i na izgradnji spa centra - zaključio je Laban.

- Najveću pažnju tokom vanrednog stanja, a pogotovo u vreme trajanja policijskog časa trebalo je posvetiti najugroženijim kategorijama, i zato je oblast socijalne zaštite bila jedan od najznačajnijih segmenata na koji je trebalo obratiti pažnju - rekla je Jasmina Stevanović, sekretar sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotice.

Ona je naglasila veliku ulogu Crvenog krsta Subotice koji je sve svoje kapacitete stavio na raspolaganje Gradskom štabu i organizovao edukaciju volontera i dobrovoljaca koji su se prijavili za pomoć u kupovini osnovnih životnih namirnica i lekova i njihovo dostavljanje starijim sugrađanima i licima u izolaciji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA