≫ 

Zatvoren vrtić u Vlasotincu: Zaražena još jedna radnica, nije imala simptome, radila je 4 dana!

Još jedna radnica zaražena, saznala tek kada su došli da provere da je u izolaciji

  • 5
Vrtić Dečja radost, predskolska ustanova Milka Dimanić Vlasotince Foto: Predskolska-mdimanic.edu.rs

Predškolska ustanova "Milka Dimanić" u Vlasotincu od danas ne radi, jer je još jedna zaposlena zaražena korona virusom. Ona je druga radnica koja je zaražena, a kako saznajemo, za to je saznala tek sinoć, i to kada je policija došla da proveri da li je u izolaciji.

Ova ustanova u centar pažnje je, da podsetimo, dospela, kada je jedna radnica saznala u ponedeljak da je zaražena kada je već bila na poslu. 

Naši izvori navode da je ona sve vreme radila sa decom u grupi. Nije znala da je zaražena, niti je imala bilo kakve simptome.

- Samo što je došla s posla došli su da provere da li je u izolaciji. Žena se našla u čudu. Testirala se jeste, ali joj nije javljeno da je pozitivna - kažu naši izvori iz vrtića.

Oni navode da je njihova kolegenica odmah otišla ponovo na testiranje, koje će morati da opet da urade svi zaposleni u ovoj predškolskoj upravi.

Zbog novonastale situacije vrtić je zatvoren, a to je potvrdilo i Ministarstvo prosvete:

Кrizni štab opštine Vlasotince doneo je odluku da predškolsku ustanovu,"Milka Dimanić" zatvori, kako bi se uradilo ponovno testiranje svih zaposlenih. Кada će biti otvoreni vrtići i koji, javnost će biti upoznata tokom sledeće nedelje - navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Test, testiranje, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ovo je druga zaposlena u ovom vrtiću koja je sigurno zaražena koronom.

Vrtić u Vlasotincu došao je u centar pažnje kada se u sredu saznalo da je sestra na preventivi, koja je primala decu u ponedeljak u vrtić, za rezultat saznala pola sata pošto je došla na posao. Već je bila u dodir sa jednim detetom i roditeljom, ali sreća, imala je kompletnu zaštitnu opremu.

Ispostavilo se da su joj rezultat javljen sa zakašnjenjem iz doma zdravlja. Naime, rezultati su u dom zdravlja stigli u nedelju u 23.30 sati alije zaposlenim u Domu zdravlja u Vlasotinu bilo kasno da jave, pa je to učinjeno sutradan.

Ovo je potvrdio juče i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Video: Doktorka Kisić-Tepavčević objasnila šta je presudno uticalo na odluku da se otvore vrtići

(Lj. Račič - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    15. maj 2020 | 13:34

    Ne otvarajte vrtice bez negativnog testa radnika. Na put ne smemo bez testa , a ovde decu ugrozavamo .

  • Doktor

    15. maj 2020 | 15:31

    Posle svega, direktorka Doma zdravlja Vlasotince bi trebala da sama podnese ostavku i da ne čeka da je neko drugi smeni. Bar toliko može, ako malo časti ima u njoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA