Porušena kapija na ulasku u čuveni Tršić: "Imam utisak da bi porušili i Vukovu spomen kuću"

Kapija je ranije već rušena; darovao je i popravlja je jedan isti čovek

  • 3
Trsic, porusena kapija Foto: loznickenovosti.com

Posetioci Tršića, koji su 16. maja popodne došli da se prošetaju kompleksom kojim rukovodi Centar za kulturu „Vuk Karadžić“, bili su zatečeni prizorom na samom ulazu. Drvena kapija sa malim krovom ležala je u travi pored staze, izvaljena „iz korena“ i sa vidnim oštećenjima.

Kako su Lozničke novosti saznale od stanara koji žive u objektima u blizini staze, do ovoga je došlo kada je kamion natovaren suncobranima pokušao da uđe u sam kompleks, ali je kapija bila niska da bi nesmetano prošao, te da veruju da je po sredi loša procena vozača, tako da je kamion zakačio krov i stub kapije i odvalio je sa postolja na kojima je stajala.

- Nije to prvi put da kapija bude oštećena na sličan način tako da je jedino rešenje da je podignu za još nekoliko centimetara – kažu stanari.

Kapija je napravljena u duhu ostalih objekata koji krase tršićki kompleks, a izgradnju i njeno postavljanje finansirala je pre nekoliko godina zlatarska radnja „Safir“ iz Loznice.

- Ovo se desilo oko pola tri, odmah smo došli da vidimo kako da uklonimo ostatke ograde, ali kamion koji je vozio suncobrane u privatan ugostiteljski objekat nismo zatekli. Vozač je otišao s lica mesta i sama je sreća da niko nije povređen s obzirom na to da u ovo vreme izlaze ljudi porodično u šetnju i mnogo je dece.

Obavestili smo policiju o svemu, kao i gradsku upravu, a novu ogradu ćemo postaviti čim nam prilike dozvole. Nadam se da će štetu nadoknaditi oni koji su je i napravili – kaže Snežana Nešković Simić, direktorka lozničkog Centra za kulturu, i dodaje da se, i pored toga što na ulazu stoji tabla na kojoj piše da je zabranjen ulazak vozilima u krug kompleksa, to redovno dešava.

Ne mogu da shvate bahatosst

Kapiju je, još pre dve decenije, pišu Novosti, darovao Zoran Mitrić, vlasnik poznate firme „Safir“. Pre desetak godina, kako kaže Mitrić, „nemarom vozača iz jedne lozničke firme, kapija je porušena“.

- Sve troškove popravke i vrađanje u valjano stanje opet sam ja finansirao, a nedavno sam uspeo da pronašem majstora za šindru, koji je došao i zamenio je na krovu kapije – priča Mitrić. - Ne mogu da shvatim ovu vrstu bahatosti. Imam utisak da bi porušili i Vukovu spomen kuću, ali, srećom, ona je dobro uvučenau dvorište i udaljena od puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    18. maj 2020 | 15:38

    Pa kazniti gazdu lokala, i resen problem. A on posle neka trazi vozaca

  • DARKO 100%

    18. maj 2020 | 15:47

    Danasnji bezobrazluk i bahatost krasi nase drustvo,da mogu i zemlju bi svu prevrnuli natraske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA