≫ 

Doktor Stevanović o borbi sa korona virusom: Suviše je rano za slavlje, ovo još traje

- Ono što smo znali jeste da infektološka služba mora da bude ta koja će da podnese prvi udar i pomogne zdravstvenom sistemu da se prilagodi - rekao je Stevanović

  • 10

Načelnik Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, dr Goran Stevanović obratio se prisutnima na prijemu koji je za medicinske radnike organizovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekao da je svima bilo teško da se bore protiv jednog virusa koji je pokrenuo ceo svet i napravio haos.

- Uvek nam je bilo najteže, ali stvarno najteže je bilo kada smo gubili bitke za naše bolesnike. Nikada do sada nismo imali ovakvu podršku sistema i na svaki komentar je reagovano pravovremeno. Ne smemo da zaboravimo naše pomoćne tehničke službe i sve one druge ljude koji su se trudili da sve ovo funkcioniše - rekao je Stevanović i dodao.

ZDRAVSTVENI RADNICI PRIJEM VUCIC, heroji naše zemlje, junaci našeg doba Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Suviše je rano za slavlje, ovo još uvek traje, nazire se kraj, ali uradili smo veliki posao i sprečili smo nekontrolisano širenje zaraze. Zbog toga se zahvaljujem svima onima koji su nam pomagali, omogućavali nam da lečimo pacijente. Zahvaljujem se svim nemedicinskim i zdravstvenim radnicima koji su u ovoj priči bili od samog početka i u njoj će ostati do kraja. Nadam se da ćemo sve ovo uspeti da privedemo uspešno kraju - kazao je on.

- Ono što smo znali jeste da infektološka služba mora da bude ta koja će da podnese prvi udar i pomogne zdravstvenom sistemu da se prilagodi - kazao je on i zahvalio predsedniku i ministru Lončaru za svu opremu.

Video: Brnabić: Nijednog trenutka nismo krili podatke o zaraženima i preminulima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simonida

    22. maj 2020 | 11:35

    Doktor Stevanović za poštovanje. Nije išao po emisijama da bude vidjen i priča. Čovek koji je radio i borio se za život pacijenta. Čovek koji nije zaboravio pomoćno tehničko i nemedicinsko osoblje. Čovek koji je pun znanja i vredan pomena.

  • Gordana

    22. maj 2020 | 11:52

    Zasto natod zasyrasujete sad kad nam iz svajcarske i nemacke kremu turci ialbsnci nema zarazenih oni du svi testirani Nedate da se radi hocete da placamo porez ..sta hocete

  • Marijan STamenkovic

    22. maj 2020 | 11:57

    Hocete se dogovoriti Treba maske ...netreba maske 2mrtra...ili1.95m Ili da radimo Ili da neradimo Šta da radimo DOGOVOTITE SE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA