≫ 

Institut "Banjica" više nema crvenu i zelenu zonu: Vraća se u normalan proces rada

Za početak će se raditi 6 do 7 operacija dnevno, nije potreban negativan test na koronu da bi pacijenti došli u bolnicu

  • 0
Banjica

Foto: iohbb.edu.rs

Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" od danas se vraća normalnom procesu rada. Direktor ove ustanove prof. dr Zoran Baščarević rekao je za RTS  danas se ova ustanova od danas vraća ortpediji i traumatologiji.

- Šest punuh nedelja nismo radili ortopediju a elektivne pacijente, znači veštačke zglobove nismo radili 3 meseca. U zaustasku smo samo sa veštačkim zglobovima  500 pacijenata. U ovoj nedelji vraćamo se hitnim pacijentima, naša prva hitna je sledećeg ponedeljka ali primaćemo i operisaćemo već ove nedelje, i počinjemo odmah sa onkološkim pacijentima - kazao je on.

Pravi obim posla očekuju sledeće nedelje.

- Odeljenja su pripremljena. Zakazani pacijenti mogu da dolaze. Jedino ćemo uraditi prezakazivanje termina za operaciju. Svi koji dolaze na pregled i elektivne operacije, ne moraju da imaju negativan testa. Krizni štab je doneo preporuke da elektivni pacijenti ne moraju da imaju test, samo moraju da se pridržavaju mera i da imaju masku. Hitne pacijente ćemo mi ovde testirati - rekao je direktor "Banjice".

Kako je naveo prof. Baščarević, na posao se vraća nešto manji broj zaposlenih, a pogotovo nemaju anesteziologe.

- Nešto manji je broj onih koji se vraćaju radu. Samo 2 zaposlenih se, radeći na Banjici zarazilo od 500 onih koji su u tome učestvovali. Ali, izgubili smo  gotovo polovinu naših anesteziologa, ne što su bolesni već zato što su na odmoru jer su radili u drugim bolnicama. Tako da ćemo radoti 6 do 7 operacionih programa dnevno, a nekada je bilo 10 do 12. Leto je ionako period nešto manje radne aktivnosti u pogledu operacija. Mi ćemo učiniti najviše što možemo - rekao je prof. dr Baščarević.

Danas se u normalan proces rada vraća i nova zgrada Kliničkog centra u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA