≫ 

Jedan dečak bežao od kuće 56 puta: Prošle godine oteto dvoje dece, a prijavljen nestanak skoro 1.500

Otmice dečaka Petra iz Stare Pazove i male Monike obeležile su 2019. godinu

  • 1
Kidnapovanje, otmica, nestali, nestalo dete, potraga, child missing Foto: Shutterstock

Prošle godine u Srbiji je oteto dvoje dece, a prijavljen je nestanak njih 1.486, izjavila je danas državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

Ističe da uglavnom od kuće beže adolescenti i da ih policija vrlo brzo pronađe.

Ona je za televiziju Prva rekla da treba razlikovati bežanje od kuće i otmicu i dodala da se preteruje kada se kaže da deca nestaju, a da ona zapravo najčešće beže od kuće.

- Imamo sedam potraga za decom koje aktivno držimo u sistemu, jer ona aktivno tokom dana beže. Jedan dečak pobegao je 56 puta, drugi dečak 54 puta, a treći 52 puta- rekla je Popović Ivković.

Ona je dodala da su otmice dečaka Petra iz Stare Pazove i Monike Karimanović obeležile 2019. godinu i napomenula da su obe potrage uspešno završene, a deca vraćena kući.

Kada je reč o nestanku devojčice Eleonore Arežine, Popović Ivković je kazala da je to težak i komplikovan slučaj.

- Svaka druga informacija koju bih ja rekla o tome ne bi bila dobra po dete -  rekla je ona.

Povodom izjave Igora Jurića da je jedan političar pedofil, Popović Ivković je kazala da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo rade dobro svoj posao, ali da bi pokrenuli postupak potrebni su im dokazi.

- Za bilo kakvo postupanje potrebni su dokazi. Pozivam Jurića da dostavi dokaze -  rekla je ona i ocenila da je pogrešno izaći sa takvom izjavom u javnost, bez dostavljenih dokaza.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    25. maj 2020 | 10:02

    Draga gospodjo,tacno je da za sve optuzbe trebaju dokazi,ali sam ubedjena da gospodin Juric nista ne govori bez razloga niti dokaza.Sve pedofile treba razotkriti bilo da je on politicar,bilo zidar....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA