≫ 

Zatvara se privremena bolnica na Novosadskom sajmu: Normalnom radu se vraća i КBC "Zvezdara"

Privremena bolnica na Sajmu u Beogradu, nastavlja sa radom

  • 1
SRBIJA NOVI SAD NOVOSADSKI SAJAM SPREMAN DA PRIMI OBOLELE Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas redovni sastanak sa zdravstvenim radnicima, rukovodiocima ustanova koje zbrinjavaju Covid-19 pacijente u našoj zemlji, na kojem su analizirani trenutna situacija u zdravstvenim ustanovama i dalji koraci u pripremi zdravstvenih ustanova za vraćanje u regularan režim rada.

Tom prilikom, zaključeno je da će naredna zdravstvena ustanova koja će biti vraćena u regularan proces rada biti КBC Zvezdara, čiji će preostali kovid pacijenti do petka biti preusmereni u КBC Zemun i druge bolnice.

Takođe, na sastanku je dogovoreno i da se privremena bolnica Sajam u Novom Sadu zatvori, a da preostalih 11 pacijenata bude preusmereno u КC Vojvodine.

Institut za ortopediju Banjica obavio je dezinfekciju, testiranja svih zaposlenih zdravstvenih radnika i kompletnu sterilizaciju i danas se vratio u normalan proces rada. Opšta bolnica u Pančevu će se u normalan proces rada vratiti od četvrtka.   

Ministar zdravlja je posebno istakao da je u ovom periodu od izuzetne važnosti da se sve zdravstvene ustanove u potpunosti pridržavaju procedura u pogledu zbrinjavanja hitnih pacijenata.

Zlatibor Lončar, zdravstveni radnici, sastanak, korona virus, koronavirus, covid 19, kovid 19, kovid bolnice Lončar na sastanku sa zdravstvenim radnicima FOTO: Ministarstvo zdravlja

Svaka zdravstvena ustanova dužna je da primi hitne pacijente, bez obzira da li kod njih postoji sumnja na infekciju korona virusom. Prema predviđenoj proceduri, za hitne slučajeve koji su kovid suspektni u svakoj ustanovi postoji soba za izolaciju, i oni moraju biti zbrinuti -  istakao je ministar Lončar.

Privremena bolnica na Sajmu u Beogradu nastavlja sa radom

Trenutno imaju 89 pacijenata, od toga 45 zaraženih je stiglo iz Smedereva.

- Privremena bolnica na Sajmu u Beogradu još ne može da se zatvori, nastaviće da radi. Napravićemo novu organizaciju, pošto će neki zdravstveni radnici koji su radili na Sajmu morati da se vrate u svoje matične kuće - domove zdravlja, institute -  naveo je ministar.

Video: Situacija je mnogo bolja, ali još uvek nismo završili s korona virusom

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA