≫ 

Zabelele se srpske planine usred maja: Grad padao u Beogradu, uključen žuti meteoalarm, i sutra sneg

Meteorolozi najavljuju nestabilno vreme tokom cele nedelje

  • 8

Nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima, gradom i grmljavinom ni danas nije zaobišlo Srbiju. Zbog mogućeg nevremena, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najavu u kojoj se navodi da će kiša i pljuskovi danas biti ponegde praćeni grmljavinom, kao i da će na visokim planinama pasti sneg.

- Posle podne mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom uz kratkotrajnu pojavu sitnog grada. Na visokim planinama sneg. Nestabilno vreme zadržaće se do kraja sedmice - najavili su meteorolozi.

A njihove prognoze na sneg u maju danas su se i obistinile. Na Kopaoniku, na vrhu staze Mašinac, a na raskrsnici staza Karaman Greben, Crvena Duboka i Pančićev vrh negde oko 11 sati formiran je snežni prekrivač.

 
 
 
View this post on Instagram

Planinski Bar MONS 26.MAJ 2020. Kopaonik #Kopaonik #kopaonikmountain #planinskibarmons #planina #lskibarmons #srbijaA post shared by Planinski Bar “MONS” (@planinski_bar_mons) on

 

Zabelelo se i na Šar planini, u ski centru Brezovica.

Tornik i Stara planina još odolevaju snežnim padavinama, kako pokazuju kamere Skijališta Srbije.

RHMZ je izdao i žuti meteoalarm na teritoriji cele zemlje, što znači da vreme može biti opasno.

Žuti meteoalarm

Printskrin: RHMZ

A nestabilno je danas i u prestonici koja je osvanula tmurna i pod crnim oblacima sa kišom i pljuskovima koji gotovo da nisu prestajali.

Na Novom Beogradu padao je jak grad.

Nestabilno i narednih dana

 

Za sutra meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno i vetrovito vreme. U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo će na severu zemlje pre podne biti uglavnom suvo sa dužim sunčanim periodima.

 

Ujutru se na visokim planinama očekuje provejavanje slabog snega. Duvaće slab i umeren, u Vojvodini povremeno i jak, severni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 5 do 11 stepeni, najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

U četvrtak nas očekuje slično vreme. Biće promenljivo oblačno, na severu sa dužim sunčanim intervalima, a u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegde praćenim grmljavinom.

Najniža temperatura kretaće se od 8 do 12 stepeni, a najviša od 16 do 21.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    26. maj 2020 | 15:12

    Kad nije sneg padao zimus ,mira nekad pa i sad.Nije prvi put,desilo se i u proleće 2016. isto u ovo vreme,tad su uništeni malinjaci.

  • nikolas

    26. maj 2020 | 17:26

    NAPRAVITE GRUDVU OD TOG SNEGA I ISPOD UPALITE UPALJAC -VIDITE DALI SE TOPI ILI CRNI I SMRDI KAO PLASTIKA KAD GORI !!! DALI JE VESTACKI I DALI NAS OPET TRUJU NASI NATO PRIJATELJI !!!??!!??

  • RS

    26. maj 2020 | 15:43

    Morate razumjeti da zuti meteoalarm znaci da su prilike uobičajene,ali treba biti oprezan.Nemojte od toga praviti spektakularne naslove. Znam ja da bi to vi voljeli,ali morate realno gledati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA