≫ 

Vaspitačica pozitivna na virus, dvoje dece u izolaciji: Radila samo 1 dan pre nego što je saznala

Testirano je 108 zaposlenih, od kojih je jedna vaspitačica bila pozitivna

  • 3
Vaspitačica, maska, vrtić, koronavirus Foto: Shutterstock

U Predškolskoj ustanovi "Neven" u Prokuplju jedna vaspitačica pozitivna je na virus korona, a kako je pre nego što je utvrđeno da je pozitivna radila sa dvoje mališana i još jednom koleginicom, i oni su iz predostrožnosti izolovani.

Vaspitačica je radila samo jedan dan pre nego što je saznala da je pozitivna na Covid 19, a tom prilikom koristila je i nosila svu zaštitnu opremu.

Direktorka PU "Neven" Vesna Jovanović kazala je da je testiranje radnika obavljeno 19. i 20. maja, a testirano je 108 zaposlenih, od kojih je jedna vaspitačica bila pozitivna.

Po dobijenim rezultatima, kako je kazala Jovanovićeva, a prenosi portal juznevesti.com, preduzete su sve potrebne mere po propisanoj proceduri, Institut za javno zdravlje obavio je dezinfekciju svih objekata PU Neven, a vrše i sami dezinfekciju prostora.

- Trenutno rade dva objekta zbog malog broja decem i to Biseri i Bajka. Osoblje vrtića kompletno je opremljeno zaštitnom opremom, svi imaju i nose maske, vizire, rukavice, mantile i strogo se rukovode propisanim instrukcijama- naglasila je Jovanovićeva.

Načelnik školske uprave u Nišu Dragan Gejo kazao je da se taj slučaj prati od početka i da se na vreme reaguje.

- Upoznati smo sa situacijom, obavešteno je nadležno Ministarstvo prosvete i sve je urađeno uz konsultaciju epidemiologa. Pratimo situaciju, ali se nadamo da nije došlo do širenja virusa jer su male šanse da se tako nešto desi - naveo je Gejo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krki99

    26. maj 2020 | 15:18

    Nije vaspitačica kriva kao ni napačeni narod Prokuplja. Korona je opasan protivnik a jedab deo naroda se ponaša ko da je letovanje ba havajima

  • Lola

    26. maj 2020 | 15:11

    Ne razume,kako je moguce dovesti decu u opasnost tako sto ce neko pustiti vaspitaca koji se nije testorao ili koji nije dobio rezultate.Trazite da se deca pregledaju i prime uz potvrdu u vrtic.A,dozvoljavate ovakve stvari.Za svaku osudu!!!!SRAMOTA I NE ODGOVORNOST!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA