≫ 

Vodič za pacijente koji dolaze u Polikliniku Kliničkog centra Srbije: Evo kako treba da se ponašate

Ulaz u zgradu je do 15 minuta pre zakazanog termina, obavezno treba da nosite maske, a u pratnji možete imati samo jednu osobu

  • 0
Klinički centar Srbije Printskrin: Google.maps

Klinički centar Srbije (KCS) izdao je obaveštenje o radu Poliklinike te zdravstvene ustanove. U saopštenju koje je objavljeno na stranici KCS-a na Fejsbuku navodi se da se u Poliklinici  od 15. maja 2020. sprovode se dijagnostičke i dijagnostičko-terapijske procedure i ambulantni pregledi, a usput je izdato i objašnjenje o merama i ponašanju prilikom dolaska u tu zgradu najveće zdravstvene kuće u Srbiji, ali i tokom boravka u njoj. 

Na glavnom i službenom ulazu u zgradu, naime, medicinska sestra ili tehničar bezkontaktnim termometrom meri temperaturu pacijentima i osobama u pratnji. Potrebno je da svi pacijenti i osobe u pratnji imaju zaštitne maske. Sa pacijentom može da uđe samo jedna osoba u pratnji.  

- Osobe sa povišenom temperaturom ili simptomima respiratorne infekcije se smeštaju u prostor za izolaciju u Centralnom holu i poziva se služba za epidemiologiju - navodi se u ovom obaveštenju.

U zgradu Poliklinike mogu da ulaze pacijenti sa zakaznim terminom, sa odgovarajućim uputom iz Doma zdravlja, odnosno sa internim ili interkliničkim uputom. Ulaz u zgradu Poliklinike je do 15 minuta pre zakazanog termina.  

U glavnom holu medicinske sestre ili tehničari pregledaju upute i usmeravaju pacijente ka službama u kojima će biti pregledani.

Pacijenti koji dolaze u Centar za medicinsku biohemiju (laboratorija) dobijaju redne brojeve u holu Poliklinike. Svakih 10 minuta omogućava se ulaz 30 pacijenata u čekaonicu laboratorije koristeći direktni ulaz u laboratoriju, desno od roto vrata.

Merenje temperature, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Na ulazu u čekaonice stoji medicinska sestra ili tehničar koja dezinfikuje ruke pacijentima i upućuje ih šalteru za evidentiranje, vodeći računa o preporučenom broju pacijenata u čekaonici.

- Navedene procedure se sprovode u cilju sprečavanja transmisije virusa SARS-CoV-2 i zaštite pacijenata i osoblja Poliklinike - navodi se u saopštenju.

Što se tiče ostalih klinika u Kliničkom centru, većina njih je prethodnih dana izadala saopštenje da svi pacijenti pozovu kliniku koja im treba i na taj način dobiju informacije u vezi sa ispitivanje, lečenjem, kontrolnim pregledima.

Video: Mašinski fakultet počeo sa radom: Na ulazu se svakome meri temperatura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA