≫ 

Doneta nova odluka, od 1. juna svi mogu na proveru: Evo koliko će koštati brzi test na antitela

Ovi testovi nisu obavezni i rade se isključivo na lični zahtev

  • 5
Testiranje na korona virus Foto: Shutterstock

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 doneo je danas nove odluke u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji. Počevši od 1. juna svim građanima koji nemaju simptome, a žele da urade brzi serološki test na antitela, to će biti omogućeno po ceni od 1.200 dinara.

Bitno je naglasiti da ovi testovi nisu obavezni i rade se isključivo na lični zahtev.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je za Tanjug  da će na zahvaljujući tim serološkim istraživanjima, svi moći da ispitaju da li imaju antitela na virus i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu.

Ova vrsta testiranja, poznata i kao "elisa testiranje" moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.

Premijerka Ana Brnabić prva je prošle nedelje najavila da se planira uvođenje brzih testova na antitela i da će taj test građani najverovatnije plaćati oko 1.000 ili 1.200 dinara.

Ona je rekla da će na osnovu tih testova moći da se utvrdi da li je neko preležao korona virus.

- Gledali smo da za građane koji žele da se testiraju na antitela imamo simboličnu cenu - rekla je ona za TV Prva i dodala da država neće ništa zarađivati na tim testovima.

Takođe, Krizni štab je danas doneo odluku da javna okupljanja na otvorenom od 1. juna budu dozvoljena za najviše hiljadu ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    27. maj 2020 | 23:08

    Ne bih isla ni da oni meni plate , od te ljubavi nema nista.Sto dalje od struke...daleko im lepa kuca.

  • Рј38

    27. maj 2020 | 14:38

    Опет...квантитет,а не квалитет....докле?

  • Перагеније

    27. maj 2020 | 14:36

    Мислим да би то требало урадити - 8ЗАИСТА СЕ НЕ ШАЛИМ!9 малов ратити новца у истрошену здравствену сферу, а и бити сигуран у своје окружење.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA