≫ 

Šarčević: Đačke ekskurzije od 1. juna, mogu da počnu i pripreme za proslavu maturskih večeri

Maturanti će, pak, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji

  • 4
Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da od 1. juna mogu da se organizuju đačka putovanja.

Ipak, maturanti će, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.

- Jutros sam prosledio dopise školama i oni sada imaju opciju da završe dogovorena putovanja. Cilj je da oni koji žele da iskoriste putovanje to i urade, a oni koji žele zamensko putovanje ili vaučer to mogu da uzmu. Ko želi novac, on ima i tu opciju, ali postoji neki vremenski okvir za to - rekao je Šarčević za Nova.rs.

Ministar kaže da mogu da počnu i pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna.

- Malim maturantima sugerišem da proslave organizuju u školi ili u nekim od ustanovama pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture. Malim maturantima se ne preporučuju restorani i hoteli, to ne priliči njima. Imaju zaista dobre uslove da to naprave u svojoj režiji, da ne košta mnogo, da roditelji donesu kolače i sokove. Mogu da nabave dobro ozvučenje i da se lepo slikaju. Škole, ipak, nemaju takve uslove pa mogu sa lokalnom samoupravom da organizuju u nekom prikladnom prostoru - kaže ministar.

Veliki maturanti mogu da organizuju proslave u restoranima i hotelima, ali ministar napominje da se i tu preporučuje da budu pristojni i paze.

- Neka sami reše, uz sve mere bezbednosti koje važe. Ne moraju baš da prilaze blizu jedni drugima - rekao je Šarčević.

Video: Šarčević: Zaključivanje ocena do 31. maja, popravljanje ocena u junu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA