≫ 

Ministarstvo zdravlja će platiti prenos posmrtnih ostataka preminulog studenta medicine u Keniju

Mladiću iz Najrobija nije se dalo da postane lekar. Navodono su ga, kada mu je pozlilo, nesuđene kolege šetale od ustanove do ustanove

  • 3
Džon Sande, student Medicinskog fakulteta iz Kenije, preminuo

Foto: Facabook/Sande John

Ministarstvo zdravlja snosiće troškove prenosa posmtnih ostataka studenta Džona Sandea, koji je u Beogradu preminuo 21. aprila, saznaje Telegraf.rs.

Sande, inače student Medicinskog fakulteta u Beogradu, preminuo je na Studentskoj poliklinici, jer mu, kako se navodi na društvenim mrežama, "nije pružena adekvatna medicinska pomoć, već je šetan od ustanove do ustanove".

Džon Sande, Kenija, student Medicinskog fakulteta, preminuo

Džon Sande / Foto: Facebook/Sande John

Studentski parlament Medicinskog fakulteta je, kako smo već pisali, pokrenuo skupljanje pomoći porodici preminulog mladića, kome se nije dalo da postane lekar. Od diplome su ga delila samo dva ispita.

Inspekcija Ministarstva zdravlja utvrđuje kako je došlo do smrti studenta iz Kenije. Obdukcija tela je urađena prošle nedelje na Sudskoj medicini Medicinskog fakulteta u Beogradu, ali se za tačan uzrok smrti čekaju i laboratorijske analize. 

Na smrt mladog studenta iz Najrobija, prvo je ukazala navodno žena koja stranim studentima predaje srpski jezik, a njen status je buknuo na društvenim mrežama.

Nigde se ne pominje njeno ime.

Džon Sande se zvao. Voleo je Srbiju i Beograd. Umro nam je student. Ta rečenica zvuči besmisleno, kao da je oksimoron. Nije imao koronu. Imao je bolove u stomaku. Imao je hitnu koja nije došla na poziv iz Studentskog grada. Imao je tri bolnice koje ga nisu primile jer nema simptome korone. Imao je poslednji dan života u Studentskoj poliklinici, gde tek treba da se utvrdi šta je bilo, a šta nije bilo. Imao je dva ispita do diplome Medicinskog fakulteta. Imao je porodicu koja ga je poslala u Evropu da postane lekar, a vratiće im se sin u kovčegu - navodi se u statusu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Маца

    28. maj 2020 | 15:13

    Срамота за наше здравство. Брука, ја се стидим.

  • Mrmot

    28. maj 2020 | 16:38

    Ko ce da odgovara za smrt ovog mladog coveka!????? Zaista slika i prilika naseg zdravsta i sada se niko ne oglasava!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA