≫ 

Direktor SZO zahvalio Srbiji na donaciji od milion evra

Gebrejsus se zahvalio na svom zvaničnom Tviter nalogu i istakao da veoma ceni podršku i solidarnost Srbije

  • 11
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director General of the World Health Organization (WHO), generalni direktor SZO Foto: Tanjug/AP

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus zahvalio je Vladi Republike Srbije na novčanoj donaciji od milion evra.

Naime, ova sredstva Vlada Srbije je donirala SZO za izradu Strateškog plana za pripremljenost i odgovor na epidemiju korona virusa.

Gebrejsus se zahvalio na svom zvaničnom Tviter nalogu i istakao da veoma ceni podršku i solidarnost Srbije u borbi protiv globalne pošasti.

- Zajedno - dodao je on.

Podsećamo Srbija je ukupno donirala 2 miliona evra, od čega je jedan milion namenjen za razvoj vakcine protiv korona virusa, a drugi milion za podršku SZO u borbi protiv pandemije.

- Srbija će donirati dva miliona evra za razvoj vakcine protiv virusa Kovid-19 i podršku Svetskoj zdravstvenoj organizaciji u borbi protiv pandemije - izjavila je nedavno premijerka Ana Brnabić.

Video: Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    28. maj 2020 | 22:06

    Bulo bi postenije da svetska zdravstvena smanji svojim zaposlenima plate nego da joj jedna siromasna zemlja daje donacije.

  • keles

    28. maj 2020 | 18:29

    za nasu bolesnu decu nemamo,nego narod skuplja pare.a mafijaskoj organizaciji na celu sa satanistom bill gates imamo!strasno!

  • J...

    28. maj 2020 | 17:39

    Bolje da su te pare date gradjanstvu !szo ionako samo lupeta🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA