≫ 

"Situacija je pod kontrolom, nadam se da ćemo uskoro proglasiti pobedu nad korona virusom"

Premijerka je istakla da je fokus sada na ekonomiji i privredi.

  • 5
Konferencija, Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se situacija sa virusom korona smiruje i da je pod kontrolom, te da se nada da ćemo uskoro moći da proglasimo pobedu.

- U ovom trenutku ne možemo da proglasimo pobedu nad virusom korona, ali se situacija smiruje, pod kontrolom je. Danas od oko 4.500 testiranih, 25 je potvrđenih slučajeva, to je 0,55 odsto. Smiruje se situacija i nadam se da ćemo uskoro moći da proglasimo pobedu -rekla je Brnabić u emisiji Fokus na TV B92.

Premijerka je istakla da je fokus sada na ekonomiji i privredi.

Dodala je da je zadovoljna i kako je radio njen tim, ali je, kaže, pre svega, zadovoljna zemljom i svim građanima koji su se pridržavali preporuka.

- Preponosna sam na zdravstveni sistem i zdravstvene radnike i koliko smo ozbiljno, odgovorno radili i koliko smo zajedništvo pokazali tokom krize - rekla je Brnabić.

Ponovila je da kriza nije završena, ali da su ispunjeni svi uslovi, "pa i preko toga" da se vratimo u "kakvu takvu" normalnost.

Premijerka je navela i da je veoma emotivno doživela situaciju sa ulaskom virusa u Gerontološki centar u Nišu.

- Teško mi je zbog svakog izgubljenog života. Imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u svetu - 2,13 odsto, ali opet govorimo o nečijim roditeljima, članiovima porodica, prijateljima… Ne može se tako govoriti o ljudskim životima. Mnogo je 241 žrtva, ali kako je bilo u drugim zemljama, napredinijm bogatiji, zaista smo junački hrabro izgurali ovo”, rekla je Brnabić.

Još jednom je zahvalila svim građanima, zdravstvenim radnicima, ljudima iz vojske policije, zaposlenima u supermarektima i zamolila sve da se sada nastavi borbu u privrednom smislu.

- Sada je borba za našu ekonomiju, za turizam, hotele, ugostitelje, maloprodajne objekte, za proizvođače, da kupujemo domaće, da svi zajedno podignemo ekonomiju. Verujem da možemo - zaključila je Brnabić.

Video: Brnabić o nabavci testova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    28. maj 2020 | 19:42

    Bice pobeda do izbora 100%

  • Ivan

    28. maj 2020 | 19:18

    U Smederevu tek pocelo a ti proglasavas pobedu! U skoro sve firme je usao virus!

  • Ivana

    29. maj 2020 | 00:38

    A kako onda nemamo uslove da idemo u CG? Odim toga sto to i jeste njihova politicka odluka, niste demantovali da su nam rezultati losiji od svih zemalja koji mogu tamo da idu. Mi stvarno imamo mnogo vise od 25 na 100.000, dok vecina tu mnogo bolje stoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA