≫ 

Rekli Švedskoj zbogom i preselili se na Zlatar: "Lepše nam je na selu nego da smo nesrećni s novcem"

Sve im je novo, ali uče

  • 13
Vladimir i dunja

Prinskrin: Prva TV

Da bogatstvo i novac nisu garant za sreću pokazuju Vladimir i Dunja, koji su "američki san" i "švedsku sigurnost" zamenili za zlatarske vrleti. Posao u Švedskoj bio je obezbeđen i koferi su bili spakovani, ali je seoska kućica na Ojkovici odnela pobedu i odustali su od puta.

Ja sam pogledao te neke poslove preko interneta i prelomili smo da nam je mnogo lepše ovde, nego da idemo u tamo neki strani svet, da imamo dosta novca, a da budemo nesrećni - kaže za 150 minuta Prve TV Vladimir Ristanović, programer.

Vladimir i dunja

Vladimir Ristanović / Prinskrin: Prva TV

Oni su pre šest godina kupili ovu kuću na obroncima Zlatara kako bi se tu družili sa prijateljima. Netaknuta priroda i čist vazduh učinili su da Beograd zamene selom.

Prve komšije su im udaljene kilometar, a prošle godine su učili i kako da suše meso. Sve im je to novo, ali uče.

- Naravno da je bilo poteškoća, u smislu da nikad ništa nismo radili oko zemlje. Uglavnom se bavimo biljkama, beremo koprive, pravimo čajeve, sirupe i džem od šipurka - kaže Dunja, koja je diplomirani ekonomista, prenosi B92.

Vladimir i dunja

Dunja, diplomirani ekonomista / Prinskrin: Prva TV

Zimi se druže sa lovcima, a nabavili su čamac i planiraju da se oprobaju kao ribolovci na Zlatarskom jezeru.

Kako je Dunja rekla, njen cilj je da se, kada ona dobije decu, i kada se još dece u okolini rodi, konačno otvori škola u Ojkovici, koja je trenutno prazna.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crazy

    30. maj 2020 | 08:20

    Bio sam 20god na zapadu, red rad i disciplina...nema spontanosti, nema zivota kao ovde...90% njih koji su otisli na zapad nisu srecni ali imaju tu finansijsku sigurnost i zato ostaju...

  • Petra

    30. maj 2020 | 08:54

    I nisu loše uradili,većina ljudi bi isto to uradila kada steknu finansijsku sigurnost ,lepa je i Swedska za zivot zavisi samo kako se organizujes da živiš .

  • Ivica

    30. maj 2020 | 09:49

    Bas ste me obradovali bravo mladi ste mozete vi to .Supruga i ja smo stari vise za tako nesto puno vam srece od svega srca zelimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA