≫ 

Keruši Kaji dečak (12) iz Novog Sada je zabio ekser u glavu: I njen, i njegov život puni su bola

Kujica Kaja povređena je 27. maja, za nasilje nad životnjom sumnjiči se dečak, koji je krivično neodgovoran zbog svojih mladih godina

  • 63
pas sa ekserom u glavi novi sad

Foto Facebook/ Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS

Nakon što se javnost Srbije zaprepastila nad sudbinom desetogodišnje kujice Kaje, koja je u Novom Sadu udarena letvom po glavi i u čijoj se malenoj lobanji našao ekser iz te letve, prošlo je tek dva dana. Iako se isprva učinilo da je nesrećna životinja pozitivno reagovala na terapiju i pokušaje da joj se pomogne, saznajemo da situacija nije ni izbliza idilična.

Kako su nam rekli u Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS, na izmaku ovog trećeg dana kuja bi trebalo da bude operisana.

Kajino stanje je nepromenjeno i nažalost, nije dobro. Danas je treći dan terapije i pomaka nema. Opcija nema mnogo, ne može dalje da ostane u ovom stanju. Uz saglasnost vlasnika ona će danas biti operisana uz veliki rizik, ali i ta minimalna šansa je za sada jedina da ostane u životu - kazali su za Telegraf.rs iz Udruženja.

Za ovaj čin sumnjiči se 12-godišnji dečak. Sa njim su razgovarali pripadnici novosadske policije, ali i sa njegovom starateljkom, bakom. Kako se saznalo, dečak potiče iz razorene porodice, pa je u ovaj slučaj uključen i tamošnji Centar za socijalni rad.

Komšije zgrade u kojoj živi i nesrećna životinja otkrile su da je reč o omiljenom i miroljubivom psu, a kako su ranije rekli za Blic, i o dečaku "kavgadžiji".

Sumnja se da se nasilje nad životinjom desilo kada je keruša sama "izašla", krenuvši za vlasnicima kada su pošli u prodavnicu. Nisu ni pomislili da se za njima neće vratiti.

Video: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆE: Trovanje pasa u Grockoj

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam

    29. maj 2020 | 22:34

    U rudnik sa psihopatom!!! Muka mi je više kada slušam das se ovako nešto opravdava!!! Nema opravdanja!!!! Sam đavo!!!!

  • Cobi

    29. maj 2020 | 22:47

    Ako se pod hitno ne promeni zakon o kažnjavanju maloletnih psihopata, bićemo država koja ih odgaja, o ovom detetu ćemo tek da čitamo, ne kažnjavanjem (zahvaljujući zakonu koji imamo za maloletne prestupnike) ovog deteta, ono će dobiti podstrek za još gora dela.

  • Amiga

    29. maj 2020 | 23:11

    Bas me briga za njega.On je potencijalni ubica i takvo dete me ne interesuje.On je za ppravni dom. Bravo za baku koja ga je tako nevaspitala.Muka mi je od takve dece.Drzavo ti samo cuti i pustaj sve takve bez kazne.Mislite da je zivotnjski zivot manje vredan od ljudskog ???????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA