≫ 

Kreće trka za novog direktora RTS: Dragan Karadžić najozbiljniji kandidat da nasledi Bujoševića?

Dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević ima zakonsku mogućnost da se ponovo kandiduje

  • 29
Dragan Karadžić Dragan Karadžić / Printskrin: Youtube/Happy Tv

Na konkursu za novog generalnog direktora Radio televizije Srbije, koji je raspisan 29. maja, a otvoren je 30 dana, mogu da se prijave oni koji imaju fakultetsko obrazovanje, 10 godina iskustva na rukovodećim poslovima i koji su ugledni stručnjaci u svetu medija.

Dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević ima zakonsku mogućnost da se ponovo kandiduje, bez obzira sto je napunio 66 godina, i ukoliko se kandiduje, njemu se daju najveće šanse za novi mandat.

Dragan Bujošević / ATA Images

Kao potencijalni kandidati se spominju i Ljiljana Smajlović, nekadašnja  glavna urednica lista Politika, Zoran Panović nekadašnji glavni urednik lista Danas, Manja Grčić, nekadašnja direktorka Prve srpske televizije.

Kao najozbiljniji kandidat spominje se Dragan Karadžić, sadašnji glavni urednik B92 televiziije i nekadašnji zamenik predsednika Upravnog odbora RTS-a i glavni urednik Trećeg kanala.

Kako smo saznali iz izvora bliskih RTS-u, Karadžić ima veliku podršku zaposlenih, sindikata,i pojedinih članova Upravnog odbora, a slovi za čoveka koji najbolje poznaje funkcionisanje RTS-a.

Rts logo Foto: Promo

Upravni odbor RTS-a će imenovati generalnog direktora u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs.

Podsetimo, Upravni odbor RTS-a 5. maja doneo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske kuće, a do izbora novog, funkciju vršioca dužnosti obavljaće dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević, kojem je istekao petogodišnji mandat.

Bujošević je za generalnog direktora RTS-a izabran 5. maja 2015. godine. Mandat generalnog direktora je pet godina što znači da ga je UO RTS-a izabrao da bude na ovoj funkciji do sredine 2020. godine.

Međutim, u januaru 2019. godine Bujošević je navršio 65 godina i stekao uslov za penziju. Upravni odbor RTS-a odlučio je da Bujošević na toj funkciji bude još šest meseci, a zatim mu u julu te godine produžio ugovor o radu do isteka mandata.

Video: Voditeljka RTS-a se našla usred jake oluje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA