≫ 

Jako nevreme tutnji kroz Srbiju: Prvi na udaru Kovin i Zrenjanin, uskoro stiže u Beograd

Obilna kiša i grad sručili su se oko 14 sati

  • 14

Kako je navedeno u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ovog poslepodneva očekuje nas nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u naredna dva sata biti intenzivniji na severu i u centralnim krajevima Srbije. Kiša se očekuje i u Beogradu.

U Vojvodini je već došlo do naglog pada temperature te je u Sremskoj Mitrovici trenutno 13 stepeni, a očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

U Novom Sadu i Zrenjaninu temperatura se spustila do 14. podeoka.

Dok su u ostalim vojvođanskim gradovima povremeni pljuskovi, a mogućnost za jaču kišu najavljena je oko 16.00 sati, u Zrenjaninu je padao i grad.

Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej.

Hladan talas stigao je i u Sjenicu, gde temperatura iznosi 12 stepeni, kao i u Vranje i Kuršumliju, gde je za nijansu toplije, sa temperaturom od 15 stepeni.

Prema poslednjim prognozama u ovim mestima još nema padavina.

Obilna kiša i grad sručili su se oko 14 sati na Zrenjanin, a građani neprestano dele fotografije i snimke neverovatnog nevremena koje je ostavilo samo belinu za sobom.

Pogledajte fotografije:

Oni koji su bili unutra, zaštićeni od nevremena, dobro su prošli, a prolaznici su morali hitno da potraže kakvu-takvu zaštitu, javlja "List Zrenjanin". Kako javljaju čitaoci iz naselja Šumica za Zrenjaninski.com, nešto posle 14 časova pao je jak grad, koji je trajao petnaestak minuta, zbog čega su se zabeleli ulice i travnjaci.

– Kiša još uvek pada, a led je tukao 15 minuta kao pljusak – javio nam je jedan čitalac, koji nam je i poslao neke od ovih fotografija.

Inače, meteorolozi su ovih dana već najavili promenljivo vreme, a danas izgleda da se oluja iz Zrenjanina premestila ka Kovinu, gde je, takođe, padao grad.

Video: Šetao po oborenom krovu pa ga vihor zakucao u banderu i parkiran auto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA