≫ 

"Besmrtna pesma" i snimak koji boli od UC na rođendan dr Laze: Marš na Drinu njemu u čast u 12 sati

"Za njim tugujemo svi mi koji smo ga poznavali ili slušali legende o njemu, jednako kao i oni koji su prvi put 'juče' saznali za – doktor Lazu"

  • 10
Dr Miodrag Lazić Dr Miodrag Lazić / Foto: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal, Pixabay

Na ovaj dan rođen je doktor Miodrag Lazić (65), direktor niškog Urgentnog centra i nekadašnji vojni hirurg dobrovoljac, koji je 14. aprila podlegao korona virusu. Kako bi odali počast svom ratnom heroju, Nišlije i mnogi stanovnici Srbije pustiće danas tačno u 12 sati "Marš na Drinu".

- Sve naše tuge, svaka naša bol, knedla u grlu, reč zaustavljena tom tugom, svaka naša suza, svaki naš strah, nemir, ćutanje... Sve to će najviše obeležiti naše kolektivno sećanje na sve ove dane koncentracijom čiste boli, obeležene jednim imenom: doktor Laza.

Marš na Drinu za doktora Lazu "Marš na Drinu" za dr Lazu / Foto: Facebook/Dnevnik ratnog hirurga

- Bez ijednog pitanja.

- Da ga se setimo po dobru svi mi koje nas je dobrim zadužio i svi ostali, koji su samo slušali priče prerasle u legende o njemu, ratnom i mirnodopskom hirurgu. Lekaru bez granica koji nije poznavao noć i dan, umor, sopstvenu bol, veru i naciju kada je spašavanje života u pitanju.

- Da za njim tugujemo svi mi koji smo ga poznavali ili slušali legende o njemu, jednako kao i oni koji su prvi put 'juče' saznali za – doktor Lazu.

- Uz neizmernu tugu koju nam je donela doktor Lazina smrt i naše svakodnevno kolektivno sećanje i pominjanje njega po dobru... - navodi se na Fejsbuk grupi "Marš na Drinu" za HEROJA.

Istovremeno je Urgentni centar Niš objavio video snimak. Fotografije koje pokazuju porodičnu sreću i uspešnu karijeru ovog heroja upotpunjene su stihovima "Besmrtna pesma" Miroslava Mike Antića.

Podsetimo, doktor Lazić preminuo je 14. aprila u Nišu od posedica virusa korona. Vest o njegovoj smrti dočekana je sa velikim žaljenjem u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gde žive Srbi, jer je život nesebično posvetio svom narodu.

Za vreme ratova devedesetih godina prošlog veka spasavao je živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

Kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gde se istakao hrabrošću i požrtvovanošću. O njemu je snimljen i dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga".

Video: Srpkinja iz Sijetla zasvirala Marš na Drinu u čast preminulog lekara: Za Vas, doktore Laziću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA