≫ 

Tačka usijanja u TV studiju - Ivković pitala: "Gde ste Vi bili tada?", Jurić vikao: "Sram vas bilo"

Skrenuli sa teme emisije na porodičnu tragediju Jurića i poverenje u rad institucija

Biljana Popović Ivković, Igor Jurić, Tijana Jurić

Foto: ATA images, Printskrin: Facebook

U jutarnjem programu na TV Prvoj jutros su gostovi državna sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova Biljana Popović Ivković i predsednik i osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić. Njih dvoje su se oštro raspravljali na temu otkrivanja identiteta navodnog političara pedofila i neprijavljivanja njegovog zločina nadležnim organima, međutim, do potpunog usijanja je došlo kada se tema sa tog terena prebacila na privatnu porodičnu tragediju jednog od sagovornika.

Državna sekretarka najpre je pokrenula pitanje poverenje u državne inistutucije, insistiranjem na tome da Jurić otkrije svoj stav na tu temu.

Iako je prethodno govorio da je sarađivao sa policijom i Ministarstvom na rešavanju slučajeva koji su u domenu rada Fondacije, te iako je kazao da su njega lično obučavali policajci koje profesionalno ceni, Jurić je odgovorio da nema poverenje u institucije, jer su zakazali kada je spasavanje života njegovog deteta bilo u pitanju, te da bi najviše voleo da Fondacija ne mora da postoji.

- Mi smo pronašli ubicu - reagovala je Popović Ivković.

- Zašto niste pronašli živo dete? - uzvratio je Jurić.

- Gde ste Vi bili tada? - upitala je državna sekretarka.

- Sram da Vas bude - došlo je do tačke usijanja u gostovanju.

Poslednja rečenica je nekoliko puta ponovljena sve dok voditeljka nije prekinula raspravu usmeravajući razgovor na drugu temu.

Podsetimo, Tijana Jurić oteta je u 15. godini u Bajmoku, kada je boravila kod babe i dede. Trinaestog dana potrage za devojčicom javnost je saznala da je otmičar Tijane Jurić uhapšen, a zatim je i da je Tijana ubijena. Njeno beživotno telo pronađeno je na smetlištu kod mesta Čonoplja, 23 kilometara od mesta gde je nestala. Njen otmičar i ubica je mesar iz Surčina, Dragan Đurić (34).

Onesvešćenu devojčicu protiv njene volje uvukao je u automobil. Tokom puta se Tijana probudila i pokušala da izađe, što je zločinca iznerviralo i on je skrenuo na sporedni put, počevši da kida odeću sa nje. Tada ju je seksualno zlostavljao. Besan zbog njenog zapomaganja, duksericom joj je prekrio usta i na taj način je ugušio.

Upravo zbog pozajmljene dukserice koju je želela da vrati, odvojila se od društva, koje je već tokom noći započela potragu za njom. Odluka da sama krene zemljanim putem bila je poslednja koju je donela.

Video: Da li biste pristali da vas ovaj zvuk probudi u 3 ujutru kada je dete u Srbiji nestalo?

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    31. maj 2020 | 11:38

    Do te mere odvratno,da se pitam da li je moguće da ljudsko biće može da izgovori!

  • Gojko

    31. maj 2020 | 11:33

    A gde si ti bola tada nifi se ni oglasila Visoki funkc.

  • Dejan

    31. maj 2020 | 11:45

    Kakvo sramotno pitanje Biljane Popović-Ivković! Zatečen sam! Pošto obraza nema, niti će se izviniti niti će dati ostavku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA