Ili taj političar pedofil postoji, pa ga hapsimo, ili ga nema: Stefanović o navodima Jurića

Ministar unutrašnjih poslova oglasio se posle televizijskog gostovanja državne sekretarke MUP u kojoj je došlo do verbalnog okršaja sa Igorom Jurićem; stoji pri stavu da Tužilaštvo treba da razgovara sprovede istragu

  • 9
Igor Jurić, Nebojša Stefanović Foto: ATA Images, Milena Đorđević

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da tužilaštvo treba da razgovara sa Igorom Jurićem i proceni da li ima dokaza za pokretanje postupka, nakon Jurićevih navoda da jedan političar zlostavlja decu.

Stefanović je za televiziju Prva rekao da od oktobra 2013. godine sve postupke u istrazi krivičnih dela vodi Tužilaštvo i da policija nije dobila nalog od tužioca da sprovede istragu.

- Policija ne može bez naloga tužioca da radi istražne radnje - rekao je ministar.

On je istakao da će policija obezbeđivati dete koje je eventualno žrtva političara pedofila.

Podsetio je da je Igor Jurić rekao da ima dokaze o tome da je jedan političar izvršio teško krivično delo silovanja deteta i istakao da, ukoliko je to tačno, MUP može da obezbedi porodicu i dete, čak i u drugoj zemlji u saradnji sa partnerskim službama.

- Ovde ne sme da bude politike. Tužilaštvo treba da razgovara sa Jurićem, da utvrdi da li ima ili nema dokaza. Ukoliko ima određene dokaze, na bazi tih dokaza tužilac će proceniti šta dalje, kako da vodi istragu - rekao je on.

Ministar je rekao da je najvažnije da se zna da li taj političar postoji ili ne, da nikom nije važno da li je blizak vlasti ili ne, da ako je to tačno mora biti uhapšen jer je javnost uznemirana.

- Ovde nema velikih priča: ili taj političar postoji, pa ga hapsimo, ili ga nema. Ovo uznemirava ljude - zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    1. jun 2020 | 10:56

    Upravu je covek

  • plavi safir

    1. jun 2020 | 11:38

    Sad će još Igor Jurić da ispadne kriv!

  • Micki

    1. jun 2020 | 10:58

    Svi pedofili moraju odgovarati u skladu sa zakonom, kad je Tijana Juric ubijena treba da zasluzi dozivotnu robiju kao i Malcanski Berberin zbog otmice Monike, takodje zasluzujre dozivotnu robiju, rema tome pedofile strpajte u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA