U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 125 zaraženih

Od toga je 30 zaposlenih i 95 korisnika

  • 0
NEGOTIN KORONA PROPUSTI DOM ZA STARE RADOST Ministarstvo zabranilo rada "Radosti" i još dva doma / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid- 19 kod 95 korisnika i 30 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 516, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 186, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Stara pruga" na Umci, "Doziveti stotu", ''''Miljakovački vinogradi'''' i “Nada” u Beogradu, ''''Radost'''' i ''''S.Nikola'''' u Negotinu, ''''MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada domova za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', ''Stara pruga'' i ''Radost''.

U saopštenju se podseća da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA