≫ 

Obilne padavine sa grmljavinom pogodile Beograd i deo Banata: Još nije gotovo

Grmljavinski i padavinski sistemi premeštaju se prema jugu i zahvatiće i deo Podunavlja i Pomoravlja kod Smedereva i Požarevca

  • 3

Snažan pljusak praćen grmljavinom pogodio je danas u poslepodnevnim satima Beograd, kao i deo Banata.

Kako navode meteorolozi sajta Weather2umbrella, ovog poslepodneva u južnim i centralnim predelima Banata i na zapadu Bačke ima snažnih razvoja konvektivnih oblaka sa pljuskovima i grmljavinom, uz lokalne grmljavinske nepogode i veoma obilne padavine.

Kako navode meteorolozi, ovi grmljavinski i padavinski sistemi premeštaju se u severnoj visinskoj struji prema jugu i zahvatiće i šire područje Beograda i Pančeva, ali i deo Podunavlja i Pomoravlja kod Smedereva i Požarevca.

Pljusak, Beograd

Foto: Telegraf.rs

I na ovom području očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, lokalno i grmljavinske nepogode, uz do 20 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i više u veoma kratkom vremenskom intervalu.

- Preporučujemo povećan oprez i izbegavanje boravka na otvorenom, a ogroman oprez preporučuje se i u saobraćaju, jer će putevi biti veoma mokri i klizavi, uz veće zadržavanje vode - navode meteorolozi Weather2umbrella.

Zbog prognoziranog nevremena, i Republički hidrometeorološki zavod izdao je najavu.

RHMZ, najava

Najava RHMZ u 17 časova, Printskrin: RHMZ

- Tokom popodneva mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, a na području Banata i Beograda i sa grmljavinom - najava je koju je RHMZ objavio u 17 sati.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan s

    1. jun 2020 | 19:08

    Ovaj plavi voz sa slike, elektromotor takozvani, su Vojvođani od svojih para od braće Rusa kupili. Svi "plavci" su danas u Beogradu. I ovaj crveni je 99 posto naš, al' i Beograđani su jedan kupili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA