≫ 

Markov brat o različitim verzijama njegovog nestanka: Kažu da je bio pijan. Čekaju ga supruga i deca

Markov rođeni brat Danijel otkrio nam je šta se sve desilo od momenta kada je pristao brod na kom nestali mladić radi do trenutka u kom se pretpostavlja da je nestao

  • 2
Marko Paležević

Foto: Privatna arhiva

Brat Marka Paleževića (22), koji je nestao u petak, 29. maja, a koga su, potvrdio nam je, neposredno pre toga snimile kamere obližnje pumpe, rekao je za Telegraf.rs da ga muče sumnje, te da se ovakvo nešto nikad ranije nije desilo. Čvrsto je uveren da se njegov brat ne bi mogao izgubiti, te da bi se uvek javio njemu, Danijelu, ili njihovom trećem bratu. Rekao nam je i da je policija traga za nestalim Markom, ali da porodica nema informacija o tome kako potraga napreduje.

Stojimo u mestu, ništa nam konkretno ne govore - rekao je Danijel Paležević za Telegraf dodajući da se zato odlučio na objavu koja je za nekoliko sati prostrujila društvenim mrežama i dospela u medije.

Hronološki nas je razgovorom doveo do momenta nestanka. Najpre je brod na kom Marko radi kao mornar stigao iz Kostolca u Novi Sad oko 16 časova. Posle 17 on i jedan kolega otišli su da kupe hranu i sve što im treba.

- Za neki dan bi došao kući. Mesec dana radi, mesec odmara - objašnjava dinamiku posla svog mlađeg brata koga kod kuće čekaju supruga i dvoje dece.

Stigao u 16 sati, izašao posle 15, nestao pre 1

 

Posle spomenute kupovine, kolega se vratio na brod između 20 i 21 čas, a Marko je otišao u kafanu. Potom su ga snimile kamere sa pumpe i kao vreme njegovog nestanka uzet je period između ponoći i jedan čas ujutro 29. maja.

Marko Paležević

Foto: Privatna arhiva

- Ovo mu se nikad nije ovako dešavalo, uvek se javi ili meni ili bratu. Da je slobodan, da ima mogućnost da se javi, javio bi se njemu ili meni sigurno - započinje priču.

- Inspektor je posle otišao u kafanu. Njemu su rekli da je sam sedeo u kafani, da je izašao pre ponoći i da su mu pomogli da izađe, jer je bio mnogo pijan - prenosi one informacije koje su podelili sa njim, ne navodeći sa kim je inspektor tačno razgovarao.

Potom je i sam otišao u istu kafanu da čuje šta se desilo, ali, kako kaže, informacije su se razlikovale.

- Meni su rekli da je izašao oko jedan, da se tokom noći pojavio neki dečko, popio dva pića sa njim i otišao, a da je Marko potom izašao sam iz kafane  - kaže dodajući da su i njemu kazali da je bio pijan, ali da je mogao sam da ustane sa stolice, kao i da nije saznao o kom je dečku reč.

To mu je, kaže Danijel, rekla konobarica koja je radila to veče.

Tri posete kafani, dve priče

 

Treća poseta kafani, u koju su otišli Markovi brat i majka, vratila je priču na prvobitnu - mladić je iz nje izašao navodno oko ponoći.

Marko Paležević

Foto: Privatna arhiva

Danijel nam je kazao i da su se njih dvojica čuli to veče oko 20 časova, ali i da je preko Vibera značajno kasnije imao još jedan razgovor.

- Čuo se sa suprugom u 23.35 i rekao joj da kreće na brod - navodi dodajući da ne zna šta bi se moglo desiti, te da Marko nije imao nikakav problem, kao i da je on siguran u to da se njegov mlađi brat ne bi mogao izgubiti.

Video: Potraga za nestalim mladićem na Krajkovačkom jezeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neske

    2. jun 2020 | 14:06

    Nek vam je Bog napomoc, dace Bog da je samo živ i zdrav!

  • Lea

    2. jun 2020 | 19:59

    Umesto da trci kuci da vidi zenu i decu on se zaglavio u kafani usred noci da bi se napio. I kakav moze biti ishod?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA