≫ 

Očistili korito Lozničke reke od smeća, a već 6. dan bezobzirni građani opet bacili đubre u nju

I tako pet dana... A onda šestog dana ujutru, osvanula je nimalo lepa slika

  • 4
reka korito Foto: Civilna Zaštita Čačak

Nakon naporna dva meseca i angažovanja na velikom broju poslova u vreme vanrednog stanja i epidemije korona virusa na teritoriji grada Čačka, pripadnici Civilne zaštite odmah su nastavili sa redovnim aktivnostima.

Najviše posla čekalo ih je na čišćenju kanala i vodotokova koji su za samo dva meseca zarasli i osvanuli sa brojnim smećem nesavesnih sugrađana, 

Jedan od prvih zadataka bilo je čišćenje na vodama drugog reda, a ovaj poduhvat su započeli sa Lozničkom rekom od magistralnog puta, oko mosta u Crnogorskoj ulici i dalje nizvodno.

Na zvaničnoj fejsbuk stranici Civilne zaštite Čačak, uz propratne fotografije i video klipove, moglo se videti koliko je to težak i zahtevan posao, ali angažovana lica su se ovom prilikom i zahvalila meštanima MZ "3. decembar" na strpljenju.

I tako pet dana... A onda šestog dana ujutru, osvanula je nimalo lepa slika i u tek očišćenom koritu flaše, kese i ostalo smeće...

Tim povodom, oglasio se na fejsbuku i načelnik Štaba za vanredne situacije i komandant jedinica Civilne zaštite Bratislav Zečević:

- I dok Civilna zaštita Čačak čisti Lozničku reku, nije prošlo ni 24 sata, a neki počeli da ubacuju smeće. Posle se pitamo što nas plavi, što smrdi... - naveo je Zečević uz fotografiju.

(Telegraf.rs),

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    2. jun 2020 | 17:58

    Sto drzavu krivi ,gradjani su krivi,svoju okolinu gde zivis neprljaj ,dosta je bilo bacanjaDjubre izaziva bolesti ,ako krivi drzavu onda nosi djubre pred opstinu à nemoj zagadjivati reke ,sume,puteve i svoju familiju Treba se snaci ,mozgati,izmisljati da se sto manje plastike kupuje .

  • ZOKI

    2. jun 2020 | 17:48

    Tako je i na srebrnom jezeru smece lesine i cisterne kanalizacije bezobrrazluk a niko ne kontroliše

  • Ccc

    2. jun 2020 | 17:26

    Pa drzavu to ne interesuje!! Oni love gde ima loveee!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA