≫ 

Medved je upao u tor Ivana iz Arilja: Ubio i pojeo celog ovna, od njega ostali samo rogovi

U selu kod Arilja tokom noći upao j krupan medved i napravio veliku štetu

  • 19
Medved pojeo ovna, rogovi Foto: RINA.rs

Na imanje Ivana Šaptovića iz sela Visoka kod Arilja tokom noći upao je krupan medved i napravio veliku štetu. Razvalio je tor, iz stada koje broji dvadesatak ovaca usmrtio ovna i odvukao ga u obližnju šumu.

- Kad sam obilazio stoku, video sam da nema ovna predvodnika, zatekao sam razvaljenu kapiju i tragove krvi. Prateći ih, u blizini smo videli velike stope medveda i samo rogove od ovna. On ga je celog pojeo, ostalo je samo to. Na licu mesta zatekli smo i izmet, a stručnjaci su nam rekli da je to dokaz da je ovu štetu pričinio upravo medved. Niko ne bi mogao baš tako celog ovna pojesti, osim te krupne životinje - izjavio je Ivan.

Ono što brine meštane sela Visoka jeste što je medved po prvi put sišao tako blizu kuća u kojima žive ljudi, i neminovan je strah da se tako nešto ne ponovi, a šteta bude još veća.

Medved pojeo ovna, rogovi Tragovi medveda, Foto: RINA.rs

- Znali smo da se nekih prethodnih godina pojavljivao, viđali smo stope, ali ne tako blizu kuća. Sada je prišao skroz blizu, jer u neposrednoj blizini mesta gde se nalazi moj tor, smešteno je i domaćinstvo u kom ljudi žive - rekao je Ivan.

Problem sa silaskom medveda u naseljena mesta već odavno ima i susedna opština Ivanjica, a pre nepunih 10 dana u dvorištu Budislava Vukašinovića mečka sa dva mečeta napravila je štetu od skoro 2.000 evra, jer je uništila osam košnica.

Medved pojeo ovna, rogovi Medved je ovna oduvkao u šumu, Foto: RINA.rs

Video: Presekao se: Šetao ulicom i pravo niotkud zaskočio ga medved

(Telegraf.rs/RINA.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    2. jun 2020 | 20:48

    Jadan ovan, jadan gladni medved kojem je čovek oteo sve što mu je priroda dala pa je primoran na ovakve akcije i na kraju jadan naš pošteni čovek za kojeg je ovo velika šteta.

  • Boki

    2. jun 2020 | 21:43

    Kažu da medvedi prelaze puno u potrazi za hranom i mogu se videti tamo gde niko ne bi sanjao da ih ima. Lično mi je pričao čovek iz jednog ravničarskog mesta da je video medvedicu i medvediće kako se kreću poljem, kradu lubenice i jedu. Najbliža planina je 40 km odatle...

  • Bata

    2. jun 2020 | 21:15

    Sve je to ok. dok ne pojede i domaćina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA