≫ 

U ovom srpskom gradu već 40 dana nema nijednog obolelog od korone: Poslednji slučaj 24. aprila

- U ovom trenutku više nemamo ni jednu hospitalizovanu osobu. Svi koji su bili zaraženi vratili su se s lečenja. Nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj koji se može povezati s Kovid- 19 – saopštio je dr Radivoj Filipov

  • 7
Zrenjanin, jezero Foto: Wikimedia/Bojan Kojičić

Poslednji slučaj infekcije korona virusom na teritoriji Grada Zrenjanina registrovan je 24. aprila, saopštio je danas načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Radivoj Filipov. On je na sednici Gradskog štaba za vanredne situcije kazao da je u Zrenjaninu bilo ukupno 25 obolelih osoba. Na teritoriji srednjeg Banata bilo ih je 32, piše portal Zrenjaninski.

– Kada govorimo o njihovom lečenju, 26 ih je bilo hospitalizovano, dok je šest osoba sa blažom kliničkom slikom lečeno u uslovima kućne samoizolacije. Poslednji registrovani slučaj u okrugu zabeležen je 12. maja, a u Zrenjaninu 24. aprila. U ovom trenutku više nemamo ni jednu hospitalizovanu osobu. Svi koji su bili zaraženi vratili su se s lečenja. Nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj koji se može povezati s Kovid- 19 – saopštio je Filipov.

On je kazao i da su zdravstvene ustanove sa teritorije srednjeg Banata uzele i dostavile laboratorijama više od 2.500 uzoraka za testiranje na korona virus.

– Na predlog Zavoda za javno zdravlje, 240 žitelja Srednjobanatskog okruga stavljeno je u samoizolaciju. Zdravstveni nadzor je sproveden na nešto manje od 1200 putnika u međunarodnom saobraćaju – istakao je Filipov.

Dodao je i da Zavod za javno zdravlje trenutno učestvuje u ispitivanju kolektivnog imuniteta, koje se odvija na celoj teritoriji Republike Srbije. Predstoji i testiranje „brzim“ testovima radnika u dva najveća gerontološka centra na području okruga. Takođe, u saradnji s Domom zdravlja Zrenjanin sprovodi se i testiranje na komercijalnoj osnovi.

Direktorka Doma zdravlja dr Gordana Đurić je ocenila da je srednjobanatski region, na osnovu rezultata o broju obolelih, najbolji u Vojvodini. Kazala je, takođe, da Kovid ambulanta u Zrenjaninu, u naselju „Zeleno polje“, nastavlja s radom do daljeg, ali s kraćim radnim vremenom u odnosu na dosadašnje. Svih sedam dana u nedelji ambulanta će raditi od 7 do 17 časova, umesto do 22 časa, kao do sada.

Video: Novooboleli bez simptoma, smiruje se epidemiološka situacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    4. jun 2020 | 07:51

    Bravo grade moj 😍

  • Ssss

    4. jun 2020 | 08:24

    U ovom gradu se ljudi ne druze kao u ostalim gradovima, vecito je trg prazan i ako se desi da neko izadje, nije izasao zbog sebe, vec da bude vidjen. U ovom slucaju je to plus

  • Dobro

    4. jun 2020 | 09:35

    Njihova voda ubija viruse!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA