≫ 

Neverovatne majstorije dečaka iz Zlakuse: Danilo (11) je sam napravio kuću za igranje i garnituru

- Ponekad imam u glavi da napravim jednu stvar, ali me inspiracija odvede skroz na drugi put, i nikad ne znam šta će ispasti na kraju - kaže mladi majstor

  • 2
Danilo Petronijević

Foto: RINA

Užičko selo Zlakusa nadaleko je čuveno po vrednim grnačarima, čije rukotvorine su obišle čitav svet. Međutim, ovaj kraj ima još nečim da se ponosi. Danilo Petronijević za vreme vanrednog stanja, pratio je onlajn nastavu, a u slobodno vreme nije sedeo skrštenih ruku, već je malo po malo, sa svojih deset prstiju napravio kuću za igranje. Mali graditelj ima samo 11 godina, a građevina je sastavljena kao da ima dvadeset više.

- Od malih nogu volim umetnost, da crtam i stvaram. Kada mi je mlađi brat tražio da mu napravim kućicu za ptice, sa oduševljenjem sam prihvatio. Kako je vreme prolazilo, ja sam poželo da napravim veću kuću, pa je tako nastalo ovo moje ostvarenje. Idealna je za brata i mene i naše igre, koje uvek smišljamo nove - kaže Danilo.

Za izgradnju je koristio drvene palete, sam ih je sekao i rasklapao dok nije dobio željenu veličinu i oblik.

- Kad sam svu građu doveo pod konac, daske sam zašrafio, a sprej sam koristio da prefarbam krov na koji sam kasnije pričvrstio OSB ploče i na kraju je došla tegola - otkrio je ovaj mladi majstor iz Zlakuse.

Drvena kućica ipak nije jedino što je Danilo napravio za svojih 11 godina, jer je prošlog leta sam sklopio baštenski sto i klupu za sedenje, pa kad je plava kuća ugledala svetlost dana, porodica i komšije nisu bili iznenađeni, jer su se već upoznali sa velikim talentom ovog vrednog dečaka.

- Ponekad imam u glavi da napravim jednu stvar, ali me inspiracija odvede skroz na drugi put, i nikad ne znam šta će ispasti na kraju - rekao je Danilo.

Imajući u vidu da uskoro kreće letnji raspust, nema sumnje da će u narednim mesecima Danilo napraviti još zanimljivih dela, koja će svoje mesto pronaći u njegovom dvorištu.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    4. jun 2020 | 14:50

    Od njega ce biti covek , bravooooooo !

  • montenegringo

    4. jun 2020 | 14:59

    Vazno je da ima mjesta za starlete, tetke i ko prolazi kroz crveno a za pametnu i radnu djecu tek po koja rubrika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA