≫ 

Šarčević: Proba male mature prošla dobro, cilj je bio i da deca urade samoprocenu znanja

Ministar je ukazao i na značaj obuka direktora, nastavnika i stručnih saradnika

  • 4
Mladen Šarčević Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas tokom posete Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Bačkoj Palanci da se reforme u oblasti prosvete nastavljaju u svim segmentima obrazovanja i vaspitanja. On je ocenio da je proba male mature prošla dobro i da je cilj bio i da deca urade samoprocenu znanja.

Ministar je u školi održao i sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa kojima je razgovarao o temama od značaja za obrazovanje i vaspitanje.

Mladen Šarčević Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

On je ukazao na značaj obogaćenog jednosmenskog rada u osnovnim školama, koji pruža benefite, kako učenicima i nastavnicima, tako i roditeljima.

- U jednosmenskom radu, između ostalog, potenciramo različite dobro osmišljene aktivnosti, ali i sport. Ovim programom akcenat se stavlja na obrazovanje i vaspitanje. Puno pažnje biće posvećeno upravo tome - rekao je Šarčević.

Ministar je ukazao i na značaj obuka direktora, nastavnika i stručnih saradnika.

Mladen Šarčević Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

- Zato radimo i na povećanju broja licenciranih direktora i pedagoških radnika, jer znamo da su nam potrebni obučeni ljudi. S druge strane, radimo i na obukama za najsavremenije tehnike kako za nastavnike, tako i za decu -naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    5. jun 2020 | 13:04

    Prosto je neverovatno da u ovim bolesnim vremenima ne stitimo jedino vredno sto imamo a to su nasa deca ,vec ih stresiramo sa toliko obaveza i bezpotrebnim nazovi znanjem fabrikovano iz iz kancelarije ministra koji se vidno bori za jos jedan mandat, preko ucenika kojima zadaje bezbroj probnih ispita pa neke brzinske pripreme za ovaj glavni test ,nemajuci ljudskosti da su ta ista deca bila karantinu 3 meseca ,neko je mozda imao koronu ,polazu pod maskama ,totalno nespremna kako deca tako i nastavnici koji rizikuju svoje zdravlje zbog necije fotelelje koja izgleda nema cenu.Moglo je to moj uvazeni ministre ove godine i drugacije da se odradi verujte mi da bi vise dobili i kao politicar i kao covek u sta u ovo drugo duboko sumnjam .

  • Strsljen

    5. jun 2020 | 13:35

    Cemu opet probni testovi? Ostavku da podnese ovaj vlasnik privatnih skola. Sve se bojim da se kod njega nesto uci.

  • Majka

    5. jun 2020 | 12:34

    Gde su vam maske ministre? Kako tako u školu se ulazi. A corona divlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA