Ana Brnabić obišla radove na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu: Zgrada će izgledati impozantno

Radovi na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu počeli su krajem avgusta 2018. godine, kada je ministarka pravde Nela Kuburović položila kamen temeljac, a planirano je da bude završena u roku od četiri godine

  • 6
BRNABIĆ KRAGUJEVAC OBILAZAK LEPENIČKI BULEVAR

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je danas radove na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu, a reč je o investiciji vrednosti od oko tri milijarde dinara.

Brnabić je istakla da je posebno ponosna što se, ovaj izuzetno važan objekat, finansira iz republičkog budžeta i dodala da će u opremu i nameštaj biti uloženo još oko 2,5 miliona evra.

- Ovo je velika i važna investicija, ali isto tako pokazatelj da gradimo nove objekte u Srbiji, ne samo kada je reč o pravosuđu. Ulaže se i u putnu, zdravstvenu i komunalnu infrastrukturu - rekla je Brnabić koja je radove obišla sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem.

BRNABIĆ KRAGUJEVAC OBILAZAK LEPENIČKI BULEVAR

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Prema njenim rečima, investicija je značajna i za unapređenje vladavine prava i efikasnosti u pravosuđu, da bude manje zaostalih predmeta i da suđenja idu brže kako bi građani i privreda pravdu što pre.

Brnabić je primetila da će zgrada u Kragujevcu izgledati impozantno na ponos svih građana Srbije.

Brnabić je istakla da je u Kragujevcu i kao ministar državne uprave i kao predsednica Vlade Srbije bila više puta zbog izuzetno važnih projekata, kao što su izradnja stanova za mlade naučnike, za pripadnike snaga bezbednosti, kao i zbog kamena temeljca za izgradnju Data centra koji, kako kaže, pokazuje koliko Srbija postaje drugačija zemlja.

BRNABIĆ KRAGUJEVAC OBILAZAK LEPENIČKI BULEVAR

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ona je navela da je nekoliko svetskih investitora zaintresovano da iznajme prostorije, odnosno da im baze podataka budu u Kragujevcu.

- Nadam se da ćemo to završiti do septembra - rekla je Brnabić.

Više mogućnosti za Kragujevčane

 

Ona je podsetila da se vlada na početku mandata suočila sa problemom Fijata, a da danas može da se kaže da ljudi u Kragujevcu imaju više mogućnosti, da u ponudi imaju veći broj radnih mesta, ali i drugačijih radnih mesta.

- Zbog toga i plate rastu. Imate trend konkurencije između poslodavaca - rekla je Brnabić i poručila da ima još mnogo toga da se uradi u Kragujevcu.

BRNABIĆ KRAGUJEVAC OBILAZAK LEPENIČKI BULEVAR

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka je podsetila da je nedavno otvorena rekonstruisana Palata pravde u Beogradu, i istakla da je i taj projekat, kao i kragujevačka zgrada, pokazatelj kakva je danas Srbija, koliko može i koliko razmišlja o infrastrukturi u svim oblastima.

- Ponosna sam što ovaj projekat finansiramo potpuno sami iz budžeta Republike Srbije. Ovo je važna investicija za unapređenje efikasnosti u pravosuđu i radnike u toj oblasti koji rade u neadekvatnim uslovima - rekla je Brnabić.

Biće smešteno 11 pravosudnih organa

 

Radove na izgradnji te zgrade, čija je površina 25.000 kvadratnih metara i u kojoj će biti smešteno svih 11 pravosudnih organa, obišao je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, saopštilo je resorno ministarstvo. Gradonačelnik je kazao da je projekat izgradnje Palate pravde u Kragujevcu pokazatelj da je Vlada Srbije prepoznala taj grad kao centar tog dela Srbije.

- U Kragujevcu ne pamtimo kada je Republika ulagala ovoliko novca za projekte u ovom gradu. Možemo da kažemo da se radi o investicijama od preko pola milijardi evra - naglasio je Nikolić.

BRNABIĆ KRAGUJEVAC OBILAZAK LEPENIČKI BULEVAR

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Državni sekretar Ilić je istakao da je, kada je pravosudna infrastuktura u pitanju, u proteklom periodu kompletno rekonstruisano i dograđeno, sanirano, adaptirano i izgrađeno više od 200.000 kvadratnih metara, u šta je uloženo skoro 12 milijardi dinara.

Državni sekretar je istakao da se izgradnjom Palate pravde u ovom gradu ostvaruje vizija moderne Srbije, vizija Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

On je dodao da je unapređenje pravosudne infrastrukture jedan od glavnih prioriteta Ministarstva pravde, a sve u cilju još boljeg funkcionisanja pravosuđa.

- U 21. veku nije dovoljno da samo zidamo zgrade, već je neopohodno da unapređujemo i sistem e-pravosuđa. Od početka primene Pravosudno-informacionog sistema, sistema za brzu razmenu podataka u pravosuđu, ušteđena je 1,1 milijarda dinara, čime smo već zaradili trećinu ove zgrade - rekao je Ilić.

Radovi na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu počeli su krajem avgusta 2018. godine, kada je ministarka pravde Nela Kuburović položila kamen temeljac, a planirano je da bude završena u roku od četiri godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića

    5. jun 2020 | 19:13

    Uskoro NASA stanica.Sve iz Japana,Nemačke,USA i VB seli u Srbiju.Samo kamen temeljci i obečanja.Plata ista od 320 Evra.Deca nam se jame da idu da rade u NDH jer su veće plate.Deca nam moraju slušati ustašu Tumpona i proslave njihovi Bleska i Oluje.Duša me boli kad moj nećak kaže da ide u Hrvatsku i da tamo mesečno kao konobar zaradi 1400 evra bez bakšiša.Da je neko drugi to reko ja bi mislio da laže.Tako 6-7 meseci pa Vi računajte .Jesmo li Mi ludi?

  • U ime naroda

    5. jun 2020 | 18:30

    Ko je Ana Brnabić? Zar njima nije istekao mandat?

  • aaaaaa

    5. jun 2020 | 17:41

    Stavite na ulaz od zgrade Srp i Čekić da bi smo znali da ulazimo u prijateljske prostorije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA