Da li znaš koji je najmanji savršen broj?

Igrač sa najvećim brojem poena biće nagrađen mobilnim telefonom Samsung Galaxy 20 Ultra

  • 0
Mozzart Foto: Mozzart / Branko Starčević

Savršen broj je prirodan broj koji je jednak zbiru svojih pozitivnih delilaca, uključujući i broj 1, ali ne računajući sam taj broj. Prva četiri savršena broja su poznata od davnina, proučavali su ih pitagorejci još u 6. veku pre nove ere, a najraniji matematički zapis o savršenim brojevima pojavio se u Euklidovom delu „Elementi”. Prvi i najmanji savršen broj je broj ŠEST koji je zbir brojeva 1, 2, 3. Euklid je otkrio da su pored broja šest savršeni brojevi i 28, 496, 8128. Do današnjeg dana otkriveno je 49 savršenih brojeva.

Ovo je odlična prilika da broj šest bude savršeni za tebe? U Mozzartu je ove subote sve u znaku broja šest. Ovaj 6. 6. na Mozzart Lucky Super 6 biće po mnogo čemu poseban. Spremi se za novo takmičenje na kome možeš da osvojiš luksuzni telefon poslednje generacije.

Svi dobitni tiketi igrača pretvaraju se u poene, potom se poeni sa najbolja tri tiketa sabiraju i zbi rpredstavlja osvojeni broj poena, a igrač sa najvećim brojem poena biće nagrađen mobilnim telefonom Samsung Galaxy 20 Ultra. Takmičenje se odnosi samo na tikete odigrane onlajn.

Jedino što je potrebno jeste da odaberte svojih srećnih šest brojeva na https://www.mozzartbet.com/sr#/lucky-six.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA