Maturanti Medicinske škole na majicama nose važni apel i broj: Cilj je da Bogdan bude srednjoškolac

Humani gest predložila je njihova razredna i oni su to sa oduševljenjem prihvatili

  • 0
Bogdan Gicović, Maturanti M-43 Medicinske škole

Foto: Glas-zajecara.com, Budihuman.rs

Učenici Medicinske škole u Zaječaru, odeljenja M-43 u dogovoru sa nastavnicima umesto maturantskih majica, na belim majicama napisali su poziv za pomoć u lečenju dece u Srbiji. Njihova poruka je: „Humanost ispred svega“. SMS 786 na 3030.

Oni kažu da su se samim upisivanjem ove škole opredelili za humanost.

- Tako smo rešili da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Taj novac je nekim ljudima potrebniji nego nama. Na majicama smo napisali apel za pomoć i svi te majice nose. Koliko smo čuli i ostala odeljenja se dogovaraju da isto urade, ali za sada ne znam njihove planove – kazao je za portal Glas Zaječara Vlatković Vladan.

Učenica Staša Brkić kaže da je ovaj humani gest predložila njihova razredna i da su oni to sa oduševljenjem prihvatili.

- Mi smo tu odličnu ideju podržali, i odlučili smo da pomoć uručimo Bogdanu Gicoviću, koji boluje od tumora u maloj karlici. Naš cilj je da i on jednog dana bude srednjoškolac, isto kao i mi, pošto su za nas ovo najlepše godine - istakla je ona.

Ona je kazala da su sakupili 15.000 dinara i da su to već uplatili na žiro račun Bogdana Gicovića.

Apelovala je na sve ljude, da se svi uključe u ovu akciju i pomognu deci koja su bolesna u Srbiji.

- Mi smo svima ispričali za ovu akciju, i nadamo se da će se svi odazvati. Zato i nosimo ove majice da bi i ostali videli, ne samo deca u školi  – istakla je Staša.

Svetlana Stanojević, nastavnica Zdravstvene nege u Medicinskoj školi u Zaječaru, kazala je da su mladi humani i da oni žele sada da odu za korak više.

- Sa prošlom generacijom imali smo humanitarnu akciju, a sada smo svi zajedno razgovarali šta je bolje da se uradi. Zajedno u dogovoru sa roditeljima naših učenika, napravili smo ovu akciju gde smo napisali na njoj poziv za pomoć. Ovom prilikom pohvaljujem svu decu i nadam se da će druga odeljenja maturanata, ne samo Medicinske škole, da nas podrže– istakla je Svetlana.

Istakla je da na ovaj način oni postaju začetnici nove ideje, i da majica koja je simbol maturanta od sada postaje jedan humani gest da se nekome pomogne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA