≫ 

Proverili smo da li će u beogradskoj školi, čiji je osmak zaražen koronom, biti održana mala matura

19 učenika i 3 nastavnika Osnovne škole "Vladimir Rolović" u Beogradu u izolaciji, jer su bili u kontaktu sa zaraženim osmakom

  • 18
Petlovo brdo, Rakovica Beograd, Osnovna škola Vladimir Rolović Foto: osvrolovic.edu.rs

U Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu, u Beogradu, čiji je jedan osmak zaražen koronom, a zbog kojeg je 19 učenika i 3 nastavnika u izolaciji jer su bili sa njim u kontaktu, biće održana mala matura kada je i planirana, kažu za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Ovaj učenik je da podsetimo, bio u školi 1. i 2. juna na probi male mature, da bi sutradan 3. juna dobio temperaturu. Kada je testiran, ispostavilo se da ima korona virus, koji je prethodno potvrđen kod njegove majke.

Dečak više nije dolazio u školu, a pošto je bio u kontaktu sa 19 učenika i 3 nastavnika, postavilo se pitanje da li će završni ispit za osmake biti održan u ovoj školi u predviđenom terminu.

Završni ispit biće održan u ovoj školi kada je i planirano od 17. do 19. juna. Škola je odmah dezinfikovana u skladu sa merama epidemiološke službe - rečeno je za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Još se ne zna da li će i učenik koji zaražen moći da polaže u ovom terminu, ili će za njega možda biti organizovano kasnije polaganje male mature.

Dok je dolazio u školu, kako je za naš portal jutros izjavila direktorka škole Marija Čekanović, on nije imao simptome. Kada se saznalo da je njegova majka zaražena, a zatim i on, direktorka je obavetsila roditelje, sve nadležne institucije, i preuzela sve neophodne mere.

- Svi učenici i nastavnici, 19 učenika i tri nastavnika, sa kojima je taj učenik bio u kontaktu upućeni su na testiranje i trenutno su u izolaciji, po preporuci lekara - rekla je ona za Telegraf.rs i dodala da ni u jednom trenutku u jednoj učionici nije bilo više od 9 dece.

Video: Dr Kisić-Tepavčević: Ako nam se i sledece godine pojavi COVID, to će biti nešto očekivano

(Lj. Račić - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Struka

    9. jun 2020 | 19:41

    Struka kaže da može, ko šiša decu bitna je fotelja da bude ministar i u sledećem mandatu.

  • Qq

    9. jun 2020 | 21:29

    Matura po svaku cenu...alooooo roditelji branite svoju decu !!!!!

  • Lola

    9. jun 2020 | 19:55

    moje dete nece ici ministre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA