≫ 

Najnovija odluka Vlade o okupljanju na javnim mestima stupila na snagu: Ovo su pravila za utakmice

U Humskoj u sredu uveče nije bilo jasno vidljivih obaveštenja, prema svedočenju navijača

  • 44
Navijači Partizana, Grobari Foto: Marko Jovanović

U Srbiji je juče stupila na snagu najnovija odluka Vlada Srbije, a to je da na javnim mestima u zatvorenom prostoru, zbog korona virusa, ne sme da boravi više od 500 ljudi. Ova odluka je juče, 10. juna objavljena u Službenom glasniku.

- Radi sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID 19 zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Srbije na javnim mestima u zatvorenom prostoru kada se okuplja više od 500 osoba. Za vreme dozvoljenog okupljanja moraju biti primenjen preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove - navodi se u stavu 1 ove odluke koja je objavljena u Službenom glasniku.

U istom izdanju, uz ovu naredbu stoji i da su dozvoljena okupljanja na javnim otvorenim mestima.

- S tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar. Na ulazu za publiku, prilikom sportskog događaja na kojem je dozvoljeno prisustvo većeg broja lica,  u smislu stava 1, mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica, koja mogu da prisustvuju događaju dok mere traju - navodi se u naredbi.

Dodaje se da će ove mere ostati na snazi sve dok traje opasnost od širenja korona virusa.

Bez mera na utakmici

Gledajući fotografije sa sinoćne utakmice Partizana i Crvene zvezde poštovanja propisanog rastojanja nije bilo, a prema svedočenju navijača koji su bili prisutni, nije bilo jasno vidljivih obaveštenja na ulazima na tribine.

Redakcija Telegrafa se obratila FK Partizan sa pitanjem da li su preduzete sve propisane mere, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

Podsetimo, svetski mediji brujali su o večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde, i svi su isticali podatak da se igralo pred 25.000 gledalaca.

Dok se mnoge zapadne lige igraju, ili će se tek igrati bez prisustva publike, u Beogradu se odigrao večiti derbi pred 25.000 navijača, što su preneli Rojters, Goal.com, ESPN i mnogi drugi svetski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    11. jun 2020 | 17:03

    Sad mozemo samo da konstatujemo da nismo odgovorni i nista vise od toga jer od ukidanje mera odluka o ponasanju je na svakom od nas da li cemo se pribliziti na 10-20cm ili 1 m.

  • Bice bolje

    11. jun 2020 | 16:14

    Vratice oni sve pod merama samo da prodje 21 .

  • Bice bolje

    11. jun 2020 | 15:50

    Ovo je prava sprdnja i komedija .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA