≫ 

Još traje upozorenje RHMZ-a: Srbija i danas u narandžastom meteoalarmu, obilne padavine sve do petka

Iz narandžastog meteolarma Srbija bi trebalo da izađe u petak

  • 9
Nevreme u Loznici Foto: Žozi Infomedia

Srbija je i danas u narandžastom meteolarmu, što znači da vreme može biti opasno po ljude i životinje, i da može izazvati materijalnu štetu. Kako se može videti na sajtu meteolarm.rs, i sutra će biti isto, a iz narandžastog meteolarma bi trebalo da izađemo u petak, 19. juna, i da uđemo u žuti.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) i dalje je na snazi upozorenje na obilne padavine u Srbiji, koje važi sve do subote, do 11 sati i 25 minuta.

-  Do petka u Srbiji nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnim padavinama (od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i značajno više). U zoni pljuskova se očekuje kratkotrajno jak vetar i grad - navodi se u ovom upozorenju na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteoalarm Printskrin: Meteoalarm.rs

I dalje je na snazi i upozorenje da su vodostaji Tamiša kod Jaše Tomića u porastu.

- Sa dostizanjem granice redovne odbrane od poplava - navodi RHMZ.

Obilne padavine u Srbiji nastavil su i ove sedmice da prave probleme u pojedinim krajevima Srbije. U ponedeljak uveče je bilo kritično u Trsteniku, Čačku i Kraljevu. U Trsteniku je voda ušla pojedine kuće, a pomerala je i parkirane automobile. 

Juče i sinoć padavine su probleme napravile u Lučanima. Usled obilnih padavina koje su zadesile Dragačevo, došlo je do izlivanja opštinskih vodotokova prvog i drugog reda kao i Tijanjske reke.

Kiša je potopila i Kruševac.

Video: Potopljene kuće u Lučanima, užasan prizor nabujale vode

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA