≫ 

Divan gest gimnazijalaca iz Paraćina: Umesto mature, pomoć Ani koja se bori protiv agresivnog tumora

Umesto da daju novac za matursku žurku, sredstva su donirali sugrađanki oboleloj od tumora debelog creva

  • 1
Dr Ana Jaćimović

Foto: Privatna arhiva

Maturanti paraćinske gimnazije pokazali su da imaju veliko srce. Umesto da održe matursku proslavu, oni su odlučili da novac od žurke uplate za pomoć sugrađanki, doktorki Ani Jaćimović.

Podsetimo, mladoj lekarki treba pomoć jer je obolela od agresivnog tumora na debelom crevu.

Zbog neodređenih bolova u ramenu i stomaku uradila je snimak skenerom, koji je pokazao promene na debelom crevu, a na operaciji u Paraćinu hirurg, koji je trebalo da ukloni tumor, samo ju je otvorio i - zatvorio. Doktor je rekao da je reč o vrlo agresivnom karcinomu, sa metastazama u trbušnoj duplji.

Druga operacija u KCS

 

Samo šest dana kasnije, 30. marta, usred epidemije virusa korona, Ana je drugi put operisana u Kliničkom centru Srbije. Operacija invazivnog adenokarcinoma trajala je osam sati, a promenila su se dva hirurška tima. Učinili su sve što su mogli. Posle operacije se oporavila i po odluci konzilijuma primila prvu hemoterapiju. Skener pluća pokazao je, međutim, da su metastaze na tri mesta zahvatile oba plućna krila. Operacija nije sada moguća, pomaže samo biološka terapija.

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) ne pokriva paprene troškove biološke terapije. Koliki će oni biti, znaće se kad bude predložena vrsta leka. Još dve vrste analiza treba da se urade u Rumuniji, pa da se precizno definiše vrsta biološkog leka i sazna njegova cena.

Svi koji žele da pomognu Ani da dobije ovu borbu mogu to da učine uplatom na račun 160-5400101143569-79 u Banci Intezi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA