≫ 

Ljiljana poklonila 10.000 evra Domu zdravlja u Loznici: Nema sreće ako samo vi imate a okolo je muka

Švajcarska penzionerka želela je da da doprinos unapređenju brige o zdravlju ljudi, od najstarijih do dece

  • 0
Doma zdravlja Dr Milenko Marin Loznica Printskrin: Youtube/Vodič kroz Dijabetes

Ljiljana Jančić, švajcarska penzionerka koja živi u varoši Lešnici u Loznici, darovala je Dom zdravlja "Dr Milenko Marin" u ovom gradu sa 10 hiljada evra. Ona je taj novac namenila za nabavku medicinske opreme za ambulantu u Lešnici, mestu gde živi i odakle je bio njen pokojni muž sa kojim je decenijama radila u Švajcarskoj.

Dr Branka Krasavac, direktorka ustanove kaže da će Ljiljanina želja u celosti biti ispoštovana i da je ona sjajan primer humanih ljudi, čiji je muž, za života, takođe, bio veliki humanista i darodavac u ovom delu Srbije.

- Nema sreće, ako samo vi imate, a okolo je nemaština i muka. Želim od srca da dam doprinos unapređenju brige o zdravlju ljudi, od najstarijih do dece, što mi se čini nešto najprioritetnije. Bila sam udata za Jadranina, rodom sam Rađevka iz Dvorske, i negujem duh solidarnosti i brige o svakom našem čoveku. To me nekako divno uspunjava i čini srećnom - kaže Ljiljana.

Dom zdravlja ima razgranatu mrežu ambulantu. Bilo je raznih pokušaja da se njihov broj smanji, ali je gradonačelnik Loznice, inače Lešničanin, to sprečio, obezbeđujući, iz lokalne kase, značajnu pomoć da medicinske usluge stignu do najzabačenijih sela i sokaka u lozničkom kraju, od Gornje Borine do Novog Sela i od Trbušnice do Tekeriša.

Dr Branka Krasavac poklonila je, za uspomenu, dobrotvorki iz Lešnice "Porodičnu knjigu" i zahvalnicu.

Video: Ovaj put posebno su obradovali naciju: Srpski sportisti doniraju i pomažu u borbi protiv COVID-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA