Pošteni Subotičanin čistio ulice, pa našao torbicu punu novca. Odmah ju je vratio vlasniku

Njegovo dobro delo nije prošlo nezapamćeno

  • 4
Pošteni radnik vratio torbu punu novca Pošteni radnik vratio torbu punu novca / Printskrin: TV Subotica

Da pošteni nalazači još uvek postoje, dokazuje i primer jednog radnika JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Subotice, koji je obavljajući svoje radne zadatke našao torbicu sa dokumentima, novcem i mobilnim telefonom, i vrlo brzo je vratio vlasniku.

Samir Sulejmanov kaže da ni na sekund nije razmišljao o tome da nađeno zadrži za sebe, jer kako dodaje, ne želi da zarađuje na tuđoj muci.

Samir je glava osmočlane porodice u kojoj žive tri generacije, a na poslovima higijene u „Čistoći i zelenilu“ radi treću godinu. Njegov radni dan u subotu ujutru počeo je drugačije nego inače - negde u centru grada našao je mušku torbicu, prenosi TV Subotica. 

Nakon što su on i kolega zajedno otvorili torbu u potrazi za nekim dokumentom kako bi pronašli vlasnika, utvrdili su da u torbi ima oko 15.000 dinara, i odmah sve predali u centralu firme.

Među kontaktima u nađenom telefonu uspeo je da pronađe pravi broj, a sa druge strane veze javila mu se komšinica vlasnika torbice.

Kada je kasnije tog jutra došao u firmu na doručak, vlasnik torbe već je bio tamo, priča Samir.

Osim što je dobio nagradu koja sleduje poštenom pronalazaču, Samirovo dobro delo nije prošlo nezapamćeno ni u „Čistoći i zelenilu“, pa kako njegov nadređeni ističe, sleduje mu bonus.

Iz ovog javnog preduzeća poručuju da ovo nije prvi put da radnici  pronađu nečiju torbu, novčanik, ličnu kartu ili telefon i dodaju da se sve uvek uredno vrati vlasniku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćoravi

    21. jun 2020 | 17:35

    Sumnjam daje vratio sav novac mozdaje zadrzao kolko je smatrao

  • Deki

    21. jun 2020 | 18:10

    1000 dinara? Ha ja reko reci ce 1000e, sramotno da ti je dao i 100e pa ajde.. Nisi trebao vracati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA