≫ 

Majka i dete evakuisani u Guči: Voda im je navirala u kuću i bili su potpuno nemoćni

U toku je evakuacija i u Arilju

  • 0

Vodena bujica opkolila je na desetine domaćinstava u Guči. Iako su upozoreni na mogućnost poplava, skoro svi meštani ostali su preko noći u svojim domovima. Vatrogasne jedinice sprovode akciju evakuisanja pojedinih porodica.

- Majka koja je sama u kući sa detetom me je pozvala u pomoć. Voda im sve više navire unutra i nemoćni su. Moraju biti izvedeni na sigurno - rekao je Nenad Lazović za RINU, koji je pozvao vatrogasce spasioce iz Čačka.

Čačak

Pomoćnik gradonačelnika Čačka, Milan Bojović, uputio je poziv građanima Ljubićke Baluge da budu u pripravnosti zbog mogućeg izlivanja reke Čemernice.

„Potrebno je da uklone stvari i da budu spremni za evakuaciju”, rekao je Bojović.

Arilje

U Arilju je poplavljeno je preko 100 domaćinstava, ulsed izlivanja reka Moravica i Rzav, počela je evakucaija najugroženijih domaćinstava.

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je na snazi u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju i Kosjeriću. Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, a reka Ljuboviđa je srušila dva mosta u Ljuboviji. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva. Skrapež se izlio u centru Kosjerića i poplavio pedesetak objekata. Tokom dana očekuju se obilne padavine u centralnim i južnim predelima Srbije.

Video: Nabujali Ibar nosi sve pred sobom: Od udara u most, nekoliko splavova se potpuno raspalo

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA