Kapaciteti se brzo popunjavaju zbog broja zaraženih: Lončar se sastaje sa direktorima kovid centara

S obzirom na to da ni juče sa 143 nova potvrđena slučaja infekcije nije pao broj novozaraženih, zdravstveni sistem diže se na viši nivo operativnosti

  • 20
SRBIJA KORONA BILANS Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

U sistem kovid bolnica moraće da se uključe i neke od onih koje su nedavno ispratile poslednje pacijente sa infekcijom izazvanom korona virusom, a o tome će se odlučivati sutra na sastanku ministra Zlatibora Lončara sa direktorima svih nekadašnjih i sadašnjih kovid centara, pišu Novosti.

KBC "Dr Dragiša Mišović", koji je prvi od četiri beogradska kliničko-bolnička centra integrisan u kovid sistem, posle samo nekoliko nedelja "pauze", od juče ponovo prima obolele od kovid-19.

Razlog je što su kapaciteti KBC "Bežanijska kosa", koji je od utorka namenjen za zaražene korona virusom, brzo popunjavani. Ujutru je u ovom centru bilo slobodno 90 postelja, a u ranim popodnevnim satima samo 40, sa realnom pretnjom da se i to napuni do noći.

Bezanijska kosa, korona virus Foto: Tanjug/Fond B92, Shutterstock

S obzirom na to da ni juče sa 143 nova potvrđena slučaja infekcije nije pao broj novozaraženih, zdravstveni sistem diže se na viši nivo operativnosti.

Ministar Zlatibor Lončar pripremio je uputstvo za rukovodioce da svi koji su u jeku epidemije bili uključeni u zbrinjavanje obolelih od kovida, budu u maksimalnoj pripravnosti, a redosled i obim uključivanja u kovid sistem biće dogovoreni tokom tog sastanka.

Razmatraće se i plan preraspodele zdravstvenog kadra, koji će iz bolnica koje ostaju kovid fri, biti upućivani na ispomoć kolegama koji leče obolele od kovida.

U "Bežaniju" je za nepunih 48 sati primljeno 249 obolelih. S obzirom na to da je i u Infektivnoj klinici KCS oko 60 pacijenata, nepohodni su novi kapaciteti, bar za rezervu.

Video: Snimak iz kola Hitne pomoći: Obolele od korone iz Novog Pazara prevoze u KBC Bežanijska kosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaki

    25. jun 2020 | 19:22

    Kukali smo na p.cas kukali na sve mere lupali, zvizdali tad je bilo nece nam oni odredjivati a sta sad trazili smo gledajmo ko nama udovolji

  • Marović

    25. jun 2020 | 19:50

    Zatvoriti granice oni nam ubace covid pa nas zatvore tobože žarište u SRB.

  • Dusan

    25. jun 2020 | 18:52

    Bas bez veze sta radite sa narodom...Krijete bolesne sve zbog izbora...svaka vam cast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA