≫ 

Verica je godinama u kolicima, a zbog poplave odsečena je od sveta: Do nje ne može ni kućna nega

- Ovo je žalosno, čovek samo da plače - u suzama priča Verica

  • 14
Verica Ristić Verica u zaoseoku bez asfaltiranog puta i pre tri godine; problem se ponavlja sa svakom jačom kišom, Foto: Verica Ristić

Verica Ristić (38) iz Bresničića, sela kod Prokuplja, boluje od multiple skleroze, zbog čega mora da koristi kolica, i kao da to nije dovoljno, decenijama je odsečena od sveta jer u njenom zaoseku ne postoji asfaltiran put. I kao da ni to što godinama ne može nigde nije dovoljno, nabujala reka zbog obilne kiše koja je pala prethodnih dana, potpuno je odsekla put, onaj "atarski" sve do njene kuće.

Verica već 20 godina ima multiple sklerozu i sa majkom živi u zaseoku sela. Jedina veza sa svetom joj je taj put koji je većim delom godine poplavljen, kao i minulih dana. 

Zbog toga, kako priča za portal Telegraf.rs, ni takozvana kućna nega ne može do nje, a trebalo bi da je posete u roku od nekoliko dana.

- Put je prekopan, oni nemaju kako da dođu. Preko reke? Godinama se borim sa tim da se ovde u ovom zaseoku Đorđevići napravi most. Ne shvataju koliko mi je teško, jer ja zavisim od drugih - započinje Verica.

Kako priča, mnogo puta se obraćala opštini, ali se dosad ništa nije promenilo nabolje, uprkos brojnim obećanjima.

- Ovo nije prvi put da reka napravi problem. Kad god padne malo jača kiša, mi smo odsečeni od sveta. Potrebno je da se ovde napravi most koji bi rešio taj problem. Ovako... ne mogu ni do sela da se spustim. Probala sam, pa sam polomila točak od kolica koja su nova - žali se Verica koja dodaje da joj je majka jedina pomoć, ali da je i ona stara i bolesna.

Kolica Verica je zbog lošeg puta slomila točak na kolicima, Foto: Privatna arhiva

- Nosim kateter, iz kućne nege dolaze da mi to menjaju, uglavnom na 10 do 15 dana. Kako ću bez njih? Ovo je žalosno, čovek samo da plače - očajna je ova žena koja nije mogla da sakrije suze i dodaje:

- Valjda bi nekome ko boluje od ove teške bolesti trebalo da se izađe u susret?

Naša sagovornica navodi da se tu školovala, da joj nije bilo teško da pešači u jednom smeru 2 kilometra do škole, ali da je teška bolest, nažalost, sve promenila.

Verica Ristić Verica Ristić, Foto: Facebook

Verica se, kako navodi, već gotovo 15 godina bori da dobije asfaltiran most ili put jer, kao i svako od nas, zaslužuje mnogo više od života u četiri zida bez mogućnosti da ode van svoje kuće i bez mogućnosti da dobije adekvatnu zdravstvenu negu.

Video: Majke nisu želele da se odvoje od dece: Potresna ispovest spasioca iz Arilja

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    25. jun 2020 | 23:18

    Na zalost ovakvi slucajevi vise nikoga ne interesuju, svima su nam vaznije neke "aktuelne" teme a mozete li samo zamisliti zivot ovih ljudi? Mi se zalimo na neke sitne probleme... Tuga. Neka Vam Dragi Bog bude u pomoci.

  • Zlata

    25. jun 2020 | 22:57

    Lepa devojka.🌹🌹🌹

  • Mikana

    25. jun 2020 | 23:43

    Za sve drugo imamo, a za za pomoć ovoj hrabro i divnoj devojci nemamo. Bitno je da pevaljkama pomaze drzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA