Kako je pala najveća "tvrđava" protiv korone u Srbiji: Knić posustao na kapiji kragujevačkog žarišta

Usled prvih slučajeva inficiranja na teritoriji opštine koja mesecima nije imala nijednog zaraženog, sazvana je sednica Štaba za vanredne situacije

  • 5

Opština Knić koja je od početka epidemije korona virusa od marta ove godine, uspešno odolevala zarazi, nije uspela da se odbrani u drugom talasu, jer su od početka juna zableženi prvi pozitivni slučajevi.

- Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kragujevca na teritoriji naše opštine evidentirano je 11 inficiranih osoba. Većina njih ima blagu kliničku sliku i upućeni su na kućno lečenje, dok je jedna starija osoba iz predostrožnosti hospitalizovana u Kliničkom centru, ali nije životno ugrožena - izjavio je za RINU, Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Evidentirani su svi kontakti zaraženih osoba i sada je na taritoriji  Knića 13 lica u samoizolaciji. Usled prvih slučajeva inficiranja na teritoriji opštine koja mesecima nije imala nijednog zaraženog, sazvana je sednica Štaba za vanredne situacije.

- Apleujemo na sve građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mera. Na nekoliko mesta biće postavljene cisterne sa hipohloritom i biće urađena dezinfekcija glavnih ulica i javnih površina - naglasio je Nikolić.

Video: Narodu je potrebna motka: Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivke

    28. jun 2020 | 13:11

    To nije drugi talas korone,prvi se nikad nije zavrsio samo je sad kriticnije jer su naglo popustili sve mer

  • krki99

    28. jun 2020 | 13:11

    Herojski Knić ne sme da bude na kolenima..Hrabro i svi zajedno u ljuti boj sa opakim i nevidljivim neprijateljom..

  • Igor

    28. jun 2020 | 13:23

    Ovo je prvi talas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA