Korona za 2 dana potvrđena kod 78 osoba u Kragujevcu: Ne posustaje ni u Kniću

* U Kragujevcu je do sada COVID 19 potvrđen kod 300 osoba * U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu su trenutno 382 osobe, od kojih je 267 iz Kragujevca

  • 4
korona virus, koronavirus, lekar, lekari, bolnica Foto: Tanjug/AP

Korona virus je za dva dana, nedelju i ponedeljak, potvrđen kod 78 osoba u Kragujevcu, a ne posustaje ni u Kniću, gde su COVID-om 19 zaražene još 4 osobe.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, za ova dva dana u laboratoriji "Kragulj" u tom gradu, i u laboratoriji "Vatreno oko", od ukupno testiranih 306 uzoraka, korona virus je potvrđen je kod 103 osobe, a od toga je 89 iz Šumadijskog okruga.

- U laboratoriji "Vatreno oko", urađeno je 274 uzorka od kojih je 94 bilo pozitivno, a u laboratoriji "Кraguj" 32 uzorka od kojih je kod 9 potvrđen virus - navodi se u izveštaju Instituta, koji je dostavljen Telegrafu.rs.

U Kragujevcu je virus potvrđen kod 78 osoba, u Aranđelovcu kod jedne, koliko i u Topoli, u Rači je pozitivno 5, a u Kniću 4. Virus je potvrđen i kod 2 osobe koje su iz Beograda, kod 3 iz Jagodine, i kod 2 osobe koje su iz Tutina. Po jedan uzorak bio je pozitivan kod osoba koje su iz Mladenovca, Gornjeg Milanovca, Ćuprije, Čajetine, Požege, Novog Pazara i Sjenice.

Sa najnovijim rezultatima, sada u Kragujevcu ima 300 osoba kod kojih je korona dijagnostikovana, a u Kniću 15.

- U Aranđelovcu je ukupno potvrđen kod 31 osobe, u Topoli kod 11, u Rači kod 19, u Batočini kod 9 a u Lapovu kod dve. Ukupno pozitivnih pacijenata u Šumadijskom okrugu na osnovu briseva je 387 - navodi se u izveštaju Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu.

U kućnoj izolaciji u ovom okrugu trenutno su 382 osobe i to u Kragujevcu 267, u Aranđelovcu 26, u Topoli 17, u Rači je 28, Batočini 18, u Lapovu 7 a u Kniću 19.

Dodaje se da su prema podacima od nedelje, 28. juna u 9 sati i 16 minuta u Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovane 53 osobe, od kojih je 7 bilo na respiratoru.  

U subotu je zbog rasta broja inficiranih, Kragujevac proglasio vanrednu situaciju. Prethodno je to učinio i Novi Pazar, a juče i Vranje

Najveće žarištre trenutno u Srbiji je Beograd, ali iako se očekivalo da se na jučerašnjem sastanku Kriznog štaba i u prestonici uvede vanredna situacija to nije učinjeno. Doneta je samo odluka da su maske obavezne u prevozu i svakom zatvorenom prostoru. 

U Srbiji je od 6. marta do danas korona potvrđena 14.288 osoba. Odnela je 274 života. Trenutno je aktivno 1.433 slučajeva, od kojih je 36 na respiratoru.

U Srbiji je i dalje na snazi epidemija od posebnog značaja. 

Video: Narodu je potrebna motka: Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu

(LJ. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    30. jun 2020 | 08:25

    Niko ne nisi maske u zatvorenom prostoru. Licno ja nosi od pocetka a nisam rizicna grupa niti sam u godinama i ovim ne pokrecem raspravu tipa; Nosi ko ti brani, ili nismo te nista pitali ili pa oni su rekli ovo ono". Ne, mi smo krivi, i zdrav razum kojeg nema. Mozda nece mene za druge me bas briga, ili hajde da slavimo rodjose ili da se druzimo na maturama. Sad vec svako ima nekog ko je zarazen jel da, ili tog nekog poznaje? Nije tesko biti normalan i ne svadjati se ne srditi se budite slozni, budite jedno s drugim u ovoj borbi ne jedan protiv drugog. Svet nece biti isti posle ovoga i daj Boze da je propaganda ali NIJE rodjaci NIJE. Umiru i mladji kojima za celo nije bilo vreme. Da li neko brine u opste gde vam se deca smucaju gde izlaze, na roditelje teenage grupe mislim??? Nemate pojma, nije vas briga. E tako ce nam i biti. Trzni centri puni, ja znam da prodavci ne mogu non stop da nose maske, ali mozete dok pricate sa nekim. Ne cekajte scenarija vec vidjena. Kontrolisite se malo.

  • Mao

    30. jun 2020 | 09:13

    Odma uvesti bolnice kao sto su bili tipa Sajam i sve smestiti tamo a ovo kucma izolacja nk se me pridrzava i opet se druze: virus se samo siri

  • Miki

    30. jun 2020 | 11:15

    A fakulteti u Kg-u puni, ispiti u toku, umesto da sve stane dok broj obolelih ne opadne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA