≫ 

Vanredna provera po prijavi ćerke dr Lazića: Komisija procenila da nije bilo propusta u lečenju

Izvršen vanredni inspekcijski nadzor u Kliničkom centru Niš. Doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu i ratni hirurg, preminuo je od posledica koronavirusa 14. aprila

  • 10
Dr Miodrag Lazić Printskrin: Youtube/emisije tvzonaplus

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Kliničkom centru Niš izvršen vanredni inspekcijski nadzor po prijavi ćerke doktora Miodraga Lazića i da je komisija mišljenja da u slučaju lečenja doktora Lazića nije bilo propusta.

Kliničkom centru je naloženo da organizuje i izvrši vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dr Miodraga Lazića, koji je preminuo u Kliničkom centru u Nišu od posledica korona virusa.

Provera je izvršena i komisija je mišljenja da u slučaju lečenja doktora Lazića nije bilo propusta, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja na pitanje RTS-a da li je izvršena kontrola.

Pored toga, naložena je i vanredna spoljna provera kvaliteta stručnog rada.

Mediji su objavili da je ćerka doktora Lazića, Nina Vujošević, podnela prijavu zbog navodnih nepravilnosti i propusta u lečenju njenog oca u Kliničkom centru Niš.

Doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu i ratni hirurg, preminuo je od posledica koronavirusa 14. aprila u Kliničkom centru u Nišu.

Ovim povodom portal Telegraf.rs kontaktirao je i ćerku preminulog dr Lazića, koja je podnela prijavu, kao i Klinički centar u Nišu, protiv kog je prijava podignuta, ali bez odgovora i jedne i druge strane.

Video: Ćerka doktora Laze: Nisam očekivala da će ga oplakivati Srbi širom sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chance

    30. jun 2020 | 11:02

    Vrana vrani oci ne vadi.

  • Sara

    30. jun 2020 | 13:29

    Vrana vrani oci ne kopa. Kceri, ne trazi pravdu, ti je neces naci... na zalost... iskreno saucesce povodom smrti vaseg oca. Nek mu je slava i hvala

  • Mikana

    30. jun 2020 | 13:16

    Nismo ni očekivali da je bilo propusta, pa struka ste vi. Branite svoje kolege. Jeste kad čuli da je rečeno da, da, bilo je propusta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA