≫ 

Kraljevo razmatra uvođenje restriktivnijih mera: Roditeljima preporučeno da ne vode decu u vrtić

- U proteklih 48 sati registrovano 30 novoobolelih i dva smrtna slučaja u Kraljevu - rekao je direktora Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dr Aleksandar Macan

  • 1
Kraljevo, pacijent, testiranje, korona Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/Majstor Mile

Kraljevo, u kojem raste broj obolelih od korona virusa, razmatra da uvede nove, restriktivnije mere, zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Zbog povećanja broja obolelih u Kraljevu, koji je za 13 dana juna prevazišao ukupan broj obolelih u martu, aprilu i maju, Štab za vanredne situacije zatražio je od Republičkog kriznog štaba saglasnost da vrati restriktivne mere.

Nadležni su apelovali na roditelje da ne vode decu u vrtiće, ako baš ne moraju. 

Direktora Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dr Aleksandar Macan navodi za RTS da je u proteklih 48 sati registrovano 30 novoobolelih i dva smrtna slučaja.

Direktora Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dr Aleksandar Macan navodi za RTS da je u proteklih 48 sati registrovano 30 novoobolelih i dva smrtna slučaja.

- Broj novoobolelih u Kraljevu stalno raste. Od 17. juna do današnjeg dana imamo 60 novoobolelih. Samo u poslednja dva dana registrovano je 30 novozaraženih sa dva smrtna slučaja. Jedna osoba je juče preminula u Kliničkom bolničkom centru u Kragujevcu, a jedan u opštoj bolnici Studenica u Kraljevu u nedelju -  navodi Macan.

Dodaje da je na Infektivnoj klinici u Kraljevu hospitalizovano oko 13 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

Radi se o takvoj upali pluća da za sada nema potrebe za respiratorima. Ako bude potrebe za njima, takvi pacijenti se šalju u Kliničko bolnički centar u Kragujevcu - objašnjava Macan.

Dodaje da se trenutno u Kraljevu registruju samo slučajevi sa jasnom kliničkom slikom kovida 19. Kako kaže, posebna opasnost za širenje dolazi sa teritorije Raškog okruga gde je proglašena vanredna situacija.

Ističe da je nakon registrovanja 30 novoobolelih na teritoriji grada Kraljeva, u proteklih 48 časova, sa dva smrtna ishoda i sa trendom pogoršanja, Štab za vanredne situacije grada, na preporuku Zavoda za javno zdravlje, utvrdio predlog mera i preporuka za suzbijanje nastanka i širenja zarazne bolesti kovid 19.

Apeluje na građane da se pridržavaju predviđenih mera.

Vanredna situacija je dosad uvedena u četiri grada - Novom Pazaru, Tutinu, Vranju i Kragujevcu.

Mada se očekivalo da se to dogodi i u Beogradu, Krizni štab koji je zasedao u ponedeljak, nije doneo odluku u vezi sa tim. U prestonici je samo doneta obaveza nošenja maski u prevozu i svakom zatvorenom prostoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konrad 19

    1. jul 2020 | 15:01

    Ja u Kraljevu ne bih uvodio mere. Tamo nema Covid -a, već Konrad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA