Za dan dupliran broj pozitivnih od korone u Kragujevcu: Od danas obavezne mere zaštite

Do 16. maja u Kragujevcu je bilo samo 68 pozitivnih, a od tada do danas dijagnostikovan je kod još 303 osobe

  • 6
Klinicki centar Kragujevac Foto: Marko Jovanović

U Šumadijskom okrugu je juče korona virus potvrđen kod 52 osobe, od toga samo u Kragujevcu 48, što je za 25 više nego u utorak.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje Kragujevca, do ponoći je obrađeno 195 uzoraka. Bilo je pozitivno 58, od kojih je u Šumadijskom okrugu 52.

- U Kragujevcu je virus juče potvrđen kod 48 pacijenata, u Aranđelovcu kod dva, i po jedan u Batočini i Kniću. Ostali pozitivni su iz Rekovca, Raške, Kraljeva i Tutina, iz kojih je po jedan pozitivan i dvoje su iz Novog Pazara - navodi se u izveštaju Instituta koji je dostavljen Telegrafu.rs.

Zaključna sa ovim podacima, do sada je u Kragujevcu virus potvrđen kod 371 osobe.

- Do 16. maja u Kragujevcu je bilo samo 68 pozitivnih, a od tada do danas djagnostikovan je kod još 303 osobe.  U Lapovu i Kniću 18. juna je prvi put registrovan pacijent pozitivan na COVID 19, a sada ih je u Lapovu troje a u Kniću 19. U Aranđelovcu je virus potvršen kod ukupno 33 osobe, u Topoli kod 12, Rači 19, a u Batočini kod 11 osoba  - navode iz Instituta.

Juče u 11. 30 u Kliničkom centru Kragujevac bilo je hospitalizovano 60 pacijenata, od kojih se 5 nalazilo na respiratoru. Otpušteno je troje, i to jedan pacijent iz Ćuprije i dva iz Novog Pazara.  

U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je 465 osoba, od toga samo u Kragujevcu 334.

U Kragujevcu od danas obavezne mere zaštite

Od danas mere za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 u Kragujevcu postaju obaveza. Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitne maske i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Zabranjeno je i organizovanje svečanosti, kao i sportskih i drugih zabavnih manifestacija. Ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova.

Iz Instituta podsećaju da se korona vratila i da bi je totalno pobedili, ističu, moramo da budemo disciplinovani. I na otvorenom, takođe, preporučuju distancu od 2 metra i čestu dezinfekciju ruku.

-  Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke - podsećaju iz Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu.

Video: Lekari iz Kragujevca kreću za Novi Pazar

(LJ. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA