≫ 

Podsmevali se devojčici koja je pobegla od kuće zbog prijemnog, a onda se uključila Aleksina mama

T. B. (13) pronađena je na putu za Ugrinovce, u danu nestanka polagala je prijemni za Matematičku gimnaziju

  • 22
Aleksina mama, Dragana Jankovic, Nestala Devojcica Tamara Blazic Dragana Janković (levo), devojčica koja je pobegla (desno) / Foto: Youtube/TVKopernikus, Privatna arhiva/niskevesti.rs

Noćas nedugo pre ponoći na internetu su se pojavili kontroverzni komentari o devojčici T. B. (13), koja je pobegla iz Niša, kako bi bez znanja svojih roditelja, polagala prijemni za Matematičku gimnaziju u Beogradu.

Reč je zapravo bio u testu sposobnosti za upis u sedmi razred osnovne škole Matematičke gimnazije, a devojčica je pronađena pre isteka 24 otkako je poslednji put viđena. Naime, roditelji su prijavili da su poslednji susret sa njom imali pre pet dana u sedam časova ujutro, a T. B. je pronađena narednog dana oko 3 časa iza ponoći. Policija je saopštila da su je našli na liniji 603 u autobusu za Ugrinovce, kada je i otkriveno da je krenula put Beograda kako bi pokušala da tamo nastavi školovanje.

U međuvremenu su, usled javnog apela da se devojčica traži, reagovali i u ustanovi u kojoj se tog dana pojavila, a potom potvrdili da je devojčica polagala prijemni, razgovarala sa nastavnim osobljem, te da je izrazila želju da se tu školuje.

Ipak, saznalo se i da je ostala "ispod crte", te da ovoga puta ne bi mogla da je upiše. A ono što se na internetu pojavilo u vezi sa tom pričom, pobudilo je reakciju i Dragane Janković, koju domaća javnost zna kao Aleksinu mamu.

Na objavu jedne korisnice Tvitera koja je napisala kako je "ona mala pala prijemni", te da se "guši već dva sata od smeha", nizali su se komentari istomišljenika u istom tonu, ali i komentari prekora, koji su ocenili da taj ton nije primeren u situaciji. Jedna od njih bila je Aleksina mama.

- Poštovana, nastavite da se smejete sebi i uspehu koji ste postigli svojim zlim komentarom, koji je privukao pažnju koju ste zapravo i želeli. Nastavite da uživate u neuspehu jednog deteta, lepo je što vas tuđi porazi i tuga navode na smeh. Teško onom ko uvredi dete - napisala je.

Bilo je i onih koji su bili koncizniji.

- Sram te bilo - ponovilo se u komentarima nekoliko puta.

Video: Tomašević: Danas prijemni ispit polaže preko hiljadu kandidata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srkimaja

    2. jul 2020 | 11:22

    Meni nije jasno sta je ovdje smesno???? Devojcica pobegla od kuce da bi polagala ispit u BG i pala i sad se neko gusi u smehu 2 sata trebala bi posetiti psihijatra mene ovo podseca na onu staru smeje.se kao lud na brasno......

  • Lela 2

    2. jul 2020 | 10:12

    Ovo je stvarno strasno...podsmevati se detetu kojem su sruseni snovi...zeno za svaku si osudu...

  • Goran

    2. jul 2020 | 10:15

    Ti si za lecenje podhitno.Devojcici zelim svu srecu u daljem zivotu.Ne kloni duhom srce drago,upornost tvoja ce se jednog dana isplatiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA