≫ 

Porodica u Tutinu ipak nije preminula od korone? Javio se brat laborant i objasnio situaciju

Brat je objasnio šta se desilo

  • 1
Tutin, maska, korona virus

Foto-montaža: Wikimedia/Julian Nyča, Pixabay

Rasim Ljajić je, povodom vesti da je tročlana porodica u Tutinu preminula od kovida 19, rekao da mu se javio jedan član te porodice koji je laborant.

On ga je, kako kaže, zamolio da demantuje tu vest. Istakao je da njegov otac koji je imao 89 godina nije preminuo od kovida, kao ni majka (76), koja je preminula od posledica infarkta.

Od korone je preminula njegova sestra koja nije živela s njima i koja je bila u bolnici u Novom Pazaru, rekao je Ljajić.

Rifat Suljović: Otac mi je umro od starosti, majka od srca

 

Rifat Suljović kaže da njegovi roditelji nisu umrli od korone, dok sestra jeste.

Suljović, laborant u Domu zdravlja u Tutinu, jednom od najvećih žarišta virusa, gde je proglašena vanredna situacija, ispričao je  kako su preminuli njegovi roditelji i sestra.

- Sa sigurnošću mogu da kažem da mi otac i majka nisu umrli zbog korone. Prvo mi je umro otac, ali od starosti, imao je 90 godina - priča Suljović.

Već sutradan je ostao bez sestre, Hadrije Hadrović. Ona je živela na selu, odvojeno od roditelja, imala je 54 godine i jeste bila pozitivna na korona virus, a preminula je u novopazarskoj Opštoj bolnici, na Grudnom odeljenju, posle nekoliko dana.

- Ona je imala jasne simptome. Upućivali su je u Novi Pazar, odlazila je tri-četiri puta, ali su je vraćali jer je sve bilo prepuno i nije imalo mesta za nju. Tek poslednji put kad je otišla, toliko joj je bilo loše da su morali da je smeste. Nažalost, nije uspela da se izbori sa virusom, iako je bila zdrava. Nije imala hroničnih bolesti - , kaže Suljović.

Bez majke Fahrije (76) je ostao u nedelju. Umrla je od tuge prilikom klanjanja, kaže Rifat.

- Srce joj je prepuklo, jer je za dva dana ostala bez supruga i ćerke. Nije imala simptome kovida i, kao ni otac, nije ni testirana. Da je imala, sigurno bih je odveo kod doktora -  kaže Suljović.

I dvojica njegove braće imaju koronu, ali su u Beču, i dobro su, iako su pojedini mediji navodili da su u kritičnom stanju.

- Nas ima osmoro braće i imali smo tri sestre. Roditelji su imali 39 unučadi i 25 paraunučadi. Tačno je da su dvojica braće pozitivna, ali su oni u Beču. Iz Tutina su otišli pre 20-ak, a ne znam da li su virus odneli odavde ili su se zarazili tokom puta, ili tamo. Najbitnije je da su oni dobro, iako je jedan još u karantinu, što je obavezna mera koju propisuje Austrija. Svi ostali članovi porodice su dobro -  rekao je Suljović.

On je apelovao na medije da imaju razumevanja za njegovu porodicu koja je za kratko vreme izgubila tri člana, zbog čega su potreseni, pa im, kako kaže, nisu potrebna nagađanja da su svi preminuli od kovida.

Video: Ostavili svoje porodice i pacijente i došli da pomognu: Lekari stigli u Novi Pazar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    2. jul 2020 | 10:00

    И ,шта сад!? Садисти ће уживати, а мазохисти доказивати да ови први нису у праву( и наравно ,на тај начин и они имати задовољство)!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA